• 瀏覽: 20,946
  • 回覆: 240
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 lwklwk8742 於 2018-4-15 02:37 PM 發表
荷蘭一個葬禮展覽會展出一個「自殺膠囊」,用家只要按下按鈕,膠囊會注入氮氣,在內的人便會死亡。有份發明這機器的醫生認為,人有權利選擇何時死亡,多年來一直倡議安樂死。

https://fs.mingpao.com/ins/2018041 ...
 氮氣香港隨時買到, 一樣可以自殺。

偉大發明

引用:
原帖由 chunwah515 於 2018-4-16 01:21 PM 發表
偉大發明
X2

只怕有人用黎做 謀殺工具!

可以搞個平價版,密實膠袋+樽氮氣!

引用:
原帖由 hotsummer77 於 2018-4-16 10:43 AM 發表
我絕對唔支持自殺既行為,但有些人被傷病折磨多年至死,真係可能選擇安樂死會比較合適.....
不能同意更多

無錯,人類係有權選擇幾時死,好多連環殺手都係抱住尼個宗旨!

呢個議題, 沒結果的。

唯一可以睇就係個國家地方合唔合法安樂死

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2018-4-15 03:58 PM 發表

即係晚晚揾條女啪啪啪
咁係快樂死

引用:
原帖由 lwklwk8742 於 2018-4-15 02:37 PM 發表
荷蘭一個葬禮展覽會展出一個「自殺膠囊」,用家只要按下按鈕,膠囊會注入氮氣,在內的人便會死亡。有份發明這機器的醫生認為,人有權利選擇何時死亡,多年來一直倡議安樂死。

https://fs.mingpao.com/ins/2018041 ...
你完全唔明咩叫安樂死,如果有一日,你全身唔郁得,日日賴屎賴尿要人照顧,係到捱日子,你會選擇一直捱落去定早D同親友道別後離世?有好多人都有重病但又無得醫,好痛苦咁生活,家人見到都心痛,而安樂死,就可以俾到另一個方法去解決問題,無親身經歷過,係唔會真正明白個感受的。

引用:
原帖由 Assange 於 2018-4-15 02:57 PM 發表
自殺係基本人權

香港民主派夠唔夠膽爭取?
支持佢地果D全部用, 咪無選票﹖無埋籌錢資金?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]