• 瀏覽: 75,015
  • 回覆: 928
  • 追帖: 4
+73
引用:
原帖由 0082 於 2018-4-15 08:38 AM 發表
香港人係唔歡迎大陸人掘蜆,掘一隻都唔歡迎,吹咩??
你唔好代表我

本地人掘就可以!

其他人掘就公審?

DLLM

引用:
原帖由 cusooninhk 於 2018-4-15 08:45 AM 發表

本人誠心希望毒蘋果日報記者不得好死,死後不得善終,一代覆一代!
太好啦

引用:
原帖由 chungalex78 於 2018-4-15 09:22 AM 發表

不可貪求金錢,也不要憂慮吃什麼、穿什麼,要先求神的國和神的義,因為我們需用的東西神都會看顧。
不可炫耀善行和虔誠,博取人的榮耀,但要做世上的光,讓人通過我們的好行為,將榮耀歸給神

引用:
原帖由 hihiapple 於 2018-4-15 09:20 AM 發表
我哋做嘢一視同仁,唔好咁心胸狹窄,
去摸蜆係健康活動,從來一家大細去摸蜆都係好好嘅親子活動,
因為人哋係大陸人就變成新聞?
我哋係幾時變成咁樣?
過度採挖,不屬於合理舉動。。

再回大陸大事宣揚,將會是香港生態災難。。。

引用:
原帖由 chungalex78 於 2018-4-15 09:22 AM 發表

不可貪求金錢,也不要憂慮吃什麼、穿什麼,要先求神的國和神的義,因為我們需用的東西神都會看顧。
不可炫耀善行和虔誠,博取人的榮耀,但要做世上的光,讓人通過我們的好行為,將榮耀歸給神

引用:
原帖由 chungalex78 於 2018-4-15 09:24 AM 發表

不要論斷人,免得我們被人論斷,先去掉自己眼中的樑木,再去掉弟兄眼中的刺。

引用:
原帖由 refugee 於 2018-4-15 09:18 AM 發表

答唔出我都唔迫你。
原來真係非港人問呢個問題

引用:
原帖由 無色暴雨 於 2018-4-15 03:57 AM 發表

香港人掘蜆又唔見有人阻止?
有人阻止的,而泳灘亦已禁止掘蜆。

你無知啫

引用:
原帖由 無辣不歡的貓奴 於 2018-4-15 09:15 AM 發表

據了理, 好多港媽都會帶仔女假日去掘蜆, 執海星, 然後FB打卡....是謂環保教育活動, 有益身心咁話
係丫,仲有好多人每日去掘去賣,應該好好揾,我樓下長期有兩個丫姐長期賣呢啲,用一個好大那種梘粉桶裝,有次我媽買番來食我問買了幾錢,我媽話80,如果那桶賣哂估計一日生意過二千

拜耶穌班冚家剷仲衰

香港拜耶穌,做咩傷天害理事都無問題!

其他宗教做咩,就算係同樣拜耶穌,只是不是香港耶穌教,就要抹黑,哩種手法正宗泛民技倆

DLLM

引用:
原帖由 艾斯 於 2018-4-15 09:27 AM 發表

係丫,仲有好多人每日去掘去賣,應該好好揾,我樓下長期有兩個丫姐長期賣呢啲,用一個好大那種梘粉桶裝,有次我媽買番來食我問買了幾錢,我媽話80,如果那桶賣哂估計一日生意過二千
根據毒果思維,呢啲一定係新康港淫

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 無色暴雨 於 2018-4-15 03:43 AM 發表
香港人掘蜆=郊遊活動
大陸人掘蜆=破壞生態
認同,但系甘意掘下算吧,又拎吾到幾多。
最主要大家心平氣和

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]