• 瀏覽: 75,046
  • 回覆: 928
  • 追帖: 4
+73
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 無色暴雨 於 2018-4-15 03:43 AM 發表
香港人掘蜆=郊遊活動
大陸人掘蜆=破壞生態
無錯,只許港人

毒果記者唔記得以前介紹過掘蜆好去處,講到有益身心,仲要幾百人

東涌摸蜆變家庭樂
每逢假日數百人湧至 有得玩有得食

提示: 違規內容已被屏蔽
聖血愛浸禮教會係一間香港基督教開嗀於內地的地下教會

引用:
原帖由 m40 於 2018-4-15 04:24 AM 發表

平日大把香港人去挖啦
會 團40人同一時間地點去挖?

引用:
原帖由 mawongching 於 2018-4-15 06:29 AM 發表
聖血愛浸禮教會係一間香港基督教開嗀於內地的地下教會
即係非官方認可宗教團體?係就 = 邪教等同大紀元?

引用:
原帖由 qe9263 於 2018-4-15 04:14 AM 發表

呢啲叫雙重標準!
又可叫香港人優先啩!
昔日,特朗普︰「AMERICA FIRST.」

今日,香港人︰「HONG KONG FIRST.」

on9行為傷港魚民帶小童挖蜆、海參就話親子樂,強國人家去挖就話破爛生態,這樣誰先去挖蜆、海參攪亂生態環境

引用:
原帖由 qe9263 於 15-4-2018 04:20 發表

嗰啲乜鬼關注組只為爭食!
人哋手快,起咗啲蜆,佢哋下次
嚟起蜆就..〈失收〉!所以咪要關注!
毒果播毒,製做中港矛態度,正就是黃媒心態,港人在此掘蜆就冇新聞價值。

引用:
原帖由 billyfung11 於 2018-4-15 06:00 AM 發表
大陸人既素質
究竟要幾多年先提升到
好快啦,習大大正引入人面䛊別大數據監控,大陸人每個生岀嚟計分,1000分滿分,以後每做一次醜事扣分,扣得多無得坐飛機坐火車買樓,管到班暴民tup tup惦!大陸人素質大躍進,不過過真係有D驚班友湧哂出國外出醜!

引用:
原帖由 kk3204 於 2018-4-15 06:43 AM 發表

即係非官方認可宗教團體?係就 = 邪教等同大紀元?
可以咁講

引用:
原帖由 jfavejfave 於 2018-4-15 03:30 AM 發表
馬鞍山烏溪沙石灘除「心型石」引起不少爭議外,近日疑有內地教友在該處大肆掘蜆,被批評破壞生態環境,有關注組織成員趕至現場,成功阻止對方帶走裝滿整個膠箱的蜆。

由馬鞍山居民自發組成的團體「烏溪沙石灘海岸 ...
快d叫化濃工返大陸攪啦,唔好騒擾香港人

我都掘過....
申利:我阿爺早過李柱銘老豆落來香港

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]