• 瀏覽: 8,371
  • 回覆: 96
引用:
原帖由 starr 於 2018-4-11 12:59 AM 發表

記憶中 中國近年無論專利或論文都係全球第一
要提一提你 專利都係有年期 西方陳年舊專利過左特定期限就人人都用得
冇記錯創意技術專利係20-25年
不過真正有錢收唔會超過10年
因為登記時可以 個技術十劃都未有一撇
技術成功隨時幾年,市場普及又幾年
未普及冇大廠用,再勁嘅專利都係癈紙一張
過幾年又out晒

引用:
原帖由 starr 於 2018-4-10 08:43 AM 發表
在中外通訊廠商對決中,中國廠商再下一城!在去年4月的專利大戰中,泉州中院判定三星公司22 款產品侵犯了華為專利,要求其停售、賠償。三星對此不服,提出與案件相關的華為專利理應無效,被駁回。近日,北京知識產權法 ...
喺大6一定話你輸

有專利的,無專利權死直。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 starr 於 2018-4-10 08:43 AM 發表
在中外通訊廠商對決中,中國廠商再下一城!在去年4月的專利大戰中,泉州中院判定三星公司22 款產品侵犯了華為專利,要求其停售、賠償。三星對此不服,提出與案件相關的華為專利理應無效,被駁回。近日,北京知識產權法 ...
三叔:
8000千萬呀
下批零件加價1.6億
有本事不要來買零件

引用:
原帖由 宇宙偉人 於 2018-4-11 11:25 AM 發表

三星:你搞我一獲,我咪整返你一舖囉
不是幫三叔
我本身愛國人仕
但不喜歡班盲毛
不理實況,亂9來

三叔本身是做零件起家,連平果都是用他零件
國產機?手機有幾多%是國產

除了董用流水式壓迫員工,裝配手機,董什麼?
有本事做一技100%國產機嗎?

引用:
原帖由 格蘭度 於 2018-4-10 08:47 AM 發表

睇到“泉州中院”就可以直接跳去
“全文完”
"近日,北京知識產權法院審結此案,維持華為公司的涉案專利權有效。"
見到嗎?

引用:
原帖由 Cepa 於 2018-4-10 09:01 AM 發表
共狗國法律,真係和尚擔傘,無髪無天!
做乜咁話自己血統來源地呀?

引用:
原帖由 格蘭度 於 2018-4-10 08:54 AM 發表

呢啲法,傻嘅先信,山寨告原廠,侵權告原創,係喺中國先告得贏
有人甘願繼續做吳下阿蒙。可是中國已經不是當日的中國。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]