• 瀏覽: 2,027,370
  • 回覆: 9
  • 追帖: 503
+358
Mark 定好位長見識

引用:
原帖由 horse2014 於 2018-12-19 07:19 PM 發表
頭先同阿蟲傾計,佢話華姐今日話果二個大家拿已經唔係“強制措施”,而係“拘留”,“拘留”即係正式走法律程序,唔係行政拘留了,走法律程序可以判十年二十年三十年,判左,因為法治,好難搞,大家拿自己林啦!
至於第三個,阿蟲話宜 d 係心理戰,等你以為“係咁之嘛”,想坐低飲杯茶食個包時又捉一件,華姐仲好 cute ...
人權國都有今日了,坐收返的利息先。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-3-19 07:40 PM 發表
一口氣沖了很多篇,多少篇不知了,因為有即時性,所以還是想大家看得及時,至於內容,就當看故事吧,不要太認真。如有更新,我會儘快補上!
好正! 支持馬兄!

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-3-19 09:22 PM 發表

唔係你的問題,係一時間真係無辦法理解;宜個股市解說絕對唔係我地平時見的股市!
請教一下, B/C 都係一個集合佢哋如何知道吹雞夾好大家一齊買上定買落呢?

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-3-19 09:41 PM 發表

B 係資本集團,佢係夸國界的一個集體,有自我意志,有發展展計劃,有版圖目標,所以佢要發動行動係唔洗 C 配合;C 可能係滙豐投資,可能係平安保險,可能係馬云基金,可能係巴菲特,佢地有時會有信息,有時會無,視乎行動係 A 發動還是 B 發動! ...
謝謝馬兄!

引用:
最後,我們簡單計算一下,B通過這個剪羊毛過程,大概可以剝削走A國多少財富,為了方便理解,通通使用比較小的整數倍數。
1、1資產換得2貨幣;(高估資產換低估貨幣)
2、2貨幣換得4貨幣;(高估貨幣換低估貨幣)
3、4貨幣換得8資產;(高估貨幣換低估資產)
4、8資產換得16貨幣;(高估資產換低估貨幣)
5、16貨幣換得32貨幣;(高估貨幣換低估貨幣)
6、32貨幣換得64資產;(高估貨幣換低估資產)
請教下, 那現在AB大戰 A股戰場是點3去點4的過程進行中嗎?

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-3-21 03:41 PM 發表

十一哥已不停發岀警告了,真的不要搏!
好的! 山雨欲來風滿樓小弟都係學術研究為主,學11哥話齋冇乜預測性。
Scott 兄啲預測一步一步實現中。

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-3-27 06:38 PM 發表

阿馬,盡力搬,黎緊會好大鑊,保命最重要。
ScottieHong兄,除咗實金,你覺得人仔如何?

有感而發。好感謝馬兄推介11哥既資訊!越睇佢越有感覺個世界觀有料到,小弟來講得閒翻睇再回味再返煲幾次湯都仲係好濃嘅湯味!

引用:
原帖由 蕉皮牙 於 2019-5-16 06:10 AM 發表
弱弱一問, 中國已在稀土出口佔大多數。在沒有其他替代品的時候, 中國都沒有大幅加價, 控制出口。 是為了賺掌聲, 還是另有意途? 正如今次, 好多媒體講, 稀土可以係毛衣戰中重要的一步, 老美冇左佢, 飛機大炮, 電子産品都做吾到, 中國係吾係會用佢做談判呢? ...
潛在嘅威脅性先最有效🤔

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]