• 瀏覽: 2,027,391
  • 回覆: 7,506
  • 追帖: 503
+358
天涯論壇 > 國際觀察 > 歐盟反水底氣何來
樓主跳蚤其實是小強
時間:2018-10-20 21:02:07
一個無比無聊的小貧民在地主家的推特上發佈了一段軍宣視頻《我是中國軍人》,本來這個小貧民只有三千粉絲的,結果一天的流覽量就達到11萬多,這還不是重點,重點在於同地主官方的網站也發佈了一個地主家的軍宣視頻,這個發佈視頻的擁有130萬粉絲,結果一天的時間下來只有14萬流覽量。好吧!這些也不是關鍵,關鍵是小地主開始吐槽了,(視頻拍得太好了。這才是有擔當的軍隊。他們不是為了戰爭而放棄和平,而是為了和平去戰鬥!更有厲害的直接留言:我要加入中國人民解放軍!)對地主家自己的軍宣視頻卻罵聲一片。這個小貧民真會小時間節點拉粉,看來地主用在貧民身上的那一套正在地主身上重演啊!樓豬熱烈歡迎小地主呆露黨在地主家再接再厲!
http://bbs.tianya.cn/post-worldlook-1842488-54.shtml#58201504

https://www.youtube.com/watch?v=5hFse8JhqfI

引用:
原帖由 horse2014 於 2018-10-20 08:52 PM 發表

阿爺洗乜咁做,不過你的想法就正正係想做宜件事的人的動機!
你意思係?

引用:
原帖由 百厭超人 於 2018-10-20 09:58 PM 發表

你意思係?
個個都林係阿爺做,咁嘛可以駕禍俾阿爺囉!

引用:
原帖由 horse2014 於 2018-10-20 10:28 PM 發表

駕禍之後,來個將計就計也未可知也。

引用:
原帖由 百厭超人 於 2018-10-20 09:58 PM 發表

你意思係?
徵兵片?.準備開戰?

美國將退出與俄簽定的"中導條約"

https://app.peopleapp.com/Api/60 ... ;article_id=2694642

據美聯社報道,當地時間20日,美國總統宣布美國將退出與俄羅斯于1987年簽訂的中導條約,理由是俄方違反了條約規定。

準備攤牌?

引用:
原帖由 neverdear 於 2018-10-21 08:18 AM 發表
美國將退出與俄簽定的"中導條約"

https://app.peopleapp.com/Api/600/DetailApi/shareArticle?type=0&article_id=2694642

據美聯社報道,當地時間20日,美國總統宣布美國將退出與俄羅斯于1987年簽訂的中導條約,理由是俄方違反了條約規定。

準備攤牌?? ...
前二晚,阿富汗坎達哈(第二大省)發生一宗木馬斬首案,一個保鑣槍殺左省長,警察局長,國安局長,差 d 連北約司令(美軍四星上將)都搞掂埋,個四星上將一度失聯,最後幾個鈡頭後證實無事,不過保護佢的一名美軍同二個美國僱庸兵亦受傷,有人話佢都中槍,不過被彈衣救左佢。咁大場面都唔死,應該係塔利班刻意放左佢,死個司令,場仗可以打多二年,放左個司令,老美可能半年內就走!
阿富汗、伊拉克、敍利亞,帝國的殘影,宜家就睇老美想光光榮榮咁退回美洲,定係好似越戰咁狼狽逃離領使館!

引用:
原帖由 horse2014 於 2018-10-20 10:28 PM 發表

Del

引用:
原帖由 diverstranger 於 2018-10-20 11:09 PM 發表

駕禍之後,來個將計就計也未可知也。
正常人唔應該咁蠢,但台豬天生異品;佢地敢做,台灣就實亂,阿爺當然唔會客氣咁順便搞掂!

引用:

師兄都言之有理,不過我有少少唔同嘅睇法,唔一定啱,但不妨討論一下,
第一,阿素來命硬兼受軟唔受硬,亦唔係一俾人插就縮嘅政府,所以阿爺從來唔你抹黑,嫁禍!難聽D講句,就算真有其事阿爺都有一佢套方法處理,所以我唔覺得今時今日嘅阿爺唔會因爲怕人講而乜都唔敢做,只不過係有冇必要做同幾時做.
第二,綠蛆而家已經舖天蓋地咁又話阿爺利用網軍介入今次選舉制造對韓國諭有利輿論,企圖影響高雄選情云云!所以你睇下,就算阿爺真係乜都冇做,亦有人都會生安白造砌阿爺生豬肉!你點避都避唔到!所以如果我係阿爺,橫掂係唔係都入我數,倒不如將計就計,利用搞亂台仔從而進一步加快統一步伐.

引用:
原帖由 kingchan75 於 2018-10-21 12:24 AM 發表

徵兵片?.準備開戰?
開戰?暫時有必要咩?

引用:
原帖由 百厭超人 於 2018-10-21 01:31 PM 發表

師兄都言之有理,不過我有少少唔同嘅睇法,唔一定啱,但不妨討論一下,
第一,阿素來命硬兼受軟唔受硬,亦唔係一俾人插就縮嘅政府,所以阿爺從來唔你抹黑,嫁禍!難聽D講句,就算真有其事阿爺都有一佢套方法處理,所以我唔覺得今時今日嘅阿爺唔會因爲怕人講而乜都唔敢做,只不過係有冇必要做同幾時做.
第二,綠蛆而家已經舖天蓋地咁又話阿爺利用網軍介入今次選舉制造對韓國諭有利輿論,企圖影響高雄選情云云!所以你睇下,就 ...
其實係嫁,反正都鬧,反正都俾人屈,咁不如搞大佢啦!

俄佬 9 月又買左 120 萬安士黃金,俄佬基本上已完全放棄美元,咁阿爺又有幾多呢?4/11 的伊朗大限日快到了,11 月岀大事啊!

引用:
原帖由 horse2014 於 2018-10-21 03:35 PM 發表
俄佬 9 月又買左 120 萬安士黃金,俄佬基本上已完全放棄美元,咁阿爺又有幾多呢?4/11 的伊朗大限日快到了,11 月岀大事啊!
仲有匈牙利32年來首次增持黃金儲備,一增就10倍,由3噸加至31噸

有分析話係為左俄個貿易以黃金作結算做預備

《彭博》報導,匈牙利目前的黃金持有量,已達近30年來最高水平,除了匈牙利,如波蘭也在7月至8月間曾持約9噸黃金,而俄羅斯、哈薩克和中國在過去10年擴大了黃金儲備。
《Quartz》指出,各國央行今年正以6年來最快的速度購買黃金,今年俄羅斯平均每月增加約20噸黃金儲備,其原因不只是美元走強、金價下跌,GoldMoney研究主管Alastair Macleod表示,未來俄國可能會以黃金作為貿易結算手段,「如果俄羅斯無法獲得美元或使用國際支付體系,它可能會訴諸黃金」,而俄國正是匈牙利的重要貿易夥伴。

http://ec.ltn.com.tw/article/breakingnews/2583821

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]