• 瀏覽: 2,027,514
  • 回覆: 7,506
  • 追帖: 503
+358
引用:
原帖由 用來問野 於 2019-3-13 08:33 PM 發表

應該係同時但唔同宇宙有同一樣野存在
但物理上係必定完全相反
喔!知道乜嘢理論嘞。呢個只係初步構思嘅理論(有如蟲洞理論,有排都未修正好),有待修正同引證。(例如黑洞初論同依家引證到嘅實論,相差幾遠吓。)

引用:
原帖由 用來問野 於 2019-3-13 08:58 PM 發表

呢樣野係量子層面已經證明左
例如墨子衛星都係以這理論為基礎
但去到生物層面就沒有了
但我真係相信,仲有好多補充仲未出爐。 而家只係畫咗個形態出嚟,仲有好多細節要填補上去。
因為我由細到大都有研究科學理論, 以往嘅歷史經驗, 而家呢一個理論, 真係只係好outline。(當然,其實中共應該仲有好多資料喺手,只不過未公佈, 否則美國就已經copy到個system返嚟啦)

引用:
原帖由 用來問野 於 2019-3-13 08:58 PM 發表

呢樣野係量子層面已經證明左
例如墨子衛星都係以這理論為基礎
但去到生物層面就沒有了
仲有一樣野,呢個量子,我所理解有如雙胞胎,並不是同一嘛?有錯請指點,謝謝!

引用:
原帖由 用來問野 於 2019-3-13 09:29 PM 發表

可以這樣理解
一粒量子被測量之前是是男又是女
到測量一刻才會確定是男或是女
但如果張兩粒量子糾纏
未測量之前也是不確定的
但一旦測量其中一粒是男
那另外一粒就必然是女
反之亦然 ...
謝謝指教!因為同一,我就認為係複製人。

呀反中黑豬,你玩夠未呢?

我帶著特殊身份來到這世上,話你知一段code, 世上所有憎我、害我嘅人,都會受到所謂麈世間叫做嘅“報應“,我睇住好多憎我害我嘅人下場好慘喔!(輕則黑仔,中度失業,重則做大手術差D死)(仍然係果個法則,心重於身!)我眼見公司一位C9八婆,因為權力慾而招此下場,自心心裡都鄧佢難過,但難於啟齒指點。

師主,收手啦,我背後有Game Master 同 Maintenance Team撐住,但如果你堅決要過壞日子,我只能good Luck to you!

PS: 如果套落馬兄嘅人間術數。我嘅紫微命格,係天蔭我,我蔭人嘅命格。

引用:
原帖由 用來問野 於 2019-3-13 08:33 PM 發表

應該係同時但唔同宇宙有同一樣野存在
但物理上係必定完全相反
量子糾纏的兩個粒子是存在於同一宇宙同一維度。

科學家解釋唔到粒子的不確定性,就差想粒子可能存在於多維空間或平行宇宙來填補這不確定性。多維空間或平行宇宙跟住就被科幻作家作大。

量子糾纏卻指出粒子的另一半存在於同一宇宙同一維度,粒子的物理性不是獨立而係受另一半影響,問題是你能否揾到佢的另一半。

引用:
原帖由 PaoHow 於 2019-3-13 10:22 PM 發表

量子糾纏的兩個粒子是存在於同一宇宙同一維度。

科學家解釋唔到粒子的不確定性,就差想粒子可能存在於多維空間或平行宇宙來填補這不確定性。多維空間或平行宇宙跟住就被科幻作家作大。

量子糾纏卻指出粒子的另一半存在於同一宇宙同一維度,粒子的物理性不是獨立而係受另一半影響,問題是你能否揾到佢的另一半。 ...
“量子糾纏卻指出粒子的另一半存在於同一宇宙同一維度”~呢個就係我認知嘅"絕對"一樣 。

咁。。。究竟係雙胞胎定複製人?( 雖然複製人吾係“絕對”, 因為無法容立於同一4D維度)

而且,空間被霸佔, 點可以同時再塞入另一半?。 因為唔同維度? 人類已經可以實質監察到4D(3D+時間點)以外嘅維度? 跪求指教!

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-3-13 10:13 PM 發表
呀反中黑豬,你玩夠未呢?

我帶著特殊身份來到這世上,話你知一段code, 世上所有憎我、害我嘅人,都會受到所謂麈世間叫做嘅“報應“,我睇住好多憎我害我嘅人下場好慘喔!(輕則黑仔,中度失業,重則做大手術差D死)(仍然係果個法則,心重於身!)我眼見公司一位C9八婆,因為權力慾而招此下場,自心心裡都鄧佢難過,但難於啟齒指點。

師主,收手啦,我背後有Game M ...
最近 K 君帖好精彩,個邊講地緣政治,宜邊講神秘學,如果 K 君開個網台就精彩囉!
不過,你地講到宜個級別,我就祗可以睇,連搭咀機會都無

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]