• 瀏覽: 2,027,176
  • 回覆: 7,506
  • 追帖: 503
+358
引用:
原帖由 maldini1967 於 2018-12-15 12:15 AM 發表

恕我冒昧,點解係法官答嘅?唔係應該係檢控答咩?
真心唔識法律程序.
因為律師問法官,以咩理據捉人。
法令係法官簽。
台灣節目有講到3日法庭細節。個法官去到一個點唔識處理就休息去厠所,一陣就話夠鐘佢要收工。

引用:
原帖由 sunntis 於 2018-12-15 01:34 PM 發表

法令係法官簽。
台灣節目有講到3日法庭細節。個法官去到一個點唔識處理就休息去厠所,一陣就話夠鐘佢要收工。 ...
請問CHING是什麼節目,有興趣睇睇。

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2018-12-15 01:39 PM 發表

請問CHING是什麼節目,有興趣睇睇。
唔記得57新聞,定係關鍵時刻

引用:
原帖由 sunntis 於 2018-12-15 01:34 PM 發表

法令係法官簽。
台灣節目有講到3日法庭細節。個法官去到一個點唔識處理就休息去厠所,一陣就話夠鐘佢要收工。 ...
明白

Thksss 

引用:
原帖由 horse2014 於 2018-12-15 10:00 AM 發表

話時話,孟小姐宜單野大家唔無睇得咁樂觀,如果 Case 能夠係加拿大打五年官司,已經算贏!加拿大係絕對唔敢得罪美國,至少系美元崩盤前佢唔敢。至於中國,除左經濟同拉你二件之外(其實系拉唔多,再拉 d國際同情票就失分)真係無乜好做,老美其實做咁多野就係想你衝動,如果你向加拿大宣戰,仲啱,反正佢宜家零成本就搞壞左中國同加拿大的關係,你打埋就仲好。
解放軍係韓戰死幾十萬人,結果打到老美唔敢再過界,今 ...
強盜保留在身邊的必定是,不能反抗的侍從或名妓,名妓作用,供自己享用及引誘獵物!
睇清角色關系,唔好有暇想而誤判!

引用:
原帖由 maldini1967 於 2018-12-15 11:08 AM 發表

其實上星期開始都察覺到香土戰場,由公海新聞版,擴大至文化版,激烈程度不比公海低!可能正如馬兄所説,孟小姐事件 triggered 依場暗戰!

Btw 噚晚美國佬同架甩底埋枱傾咗計… ...
國際戰局,合縱連橫,睇到的通常係假的,真的通常係枱底做!
尋日阿爺宣佈暫停美車額外 25% 稅三個月,宜個消息有二個作用:1. 反影特大帝同老大的恊議的確係 1/1 - 31/3,但金毛一坐飛機就反口了,但阿爺堅守承諾;2. 應該係幫老美沖喜美股。
第一點唔使講,第二點其實係好有趣,如果有留意美股(本來我無留意,但最近幫老虎入左少少標普同美科網反向 ETF,所以就留意下),金毛好努力咁用一個一個消息推高美股,但好奇怪,每次推高就有沽盤即日沽落尼,結果宜幾日都係接近原地踏步,直至尋晚,本來應該係實際好消息,但結果一沽到底,如無意外,美股下周破 24000 了。
整個現像係阿爺其實好嬲老美,但係點解會配合金毛不停放好消息呢?點解放左好消息反而越沽越猛呢?
仲有,美滙係咁俾全世界推高(注意:金無相應地跌,但金不是今次主題,不說了)
有個消息也許可幫大家思考,海航剛系香港沽左層豪宅,4 億幾的,3 億走。
問題好多了,應該好快好多野睇了!

講少一樣,點解主席要親自去答應金毛三個月,大家都知係假,當然金毛目的不同,但阿爺好明顕係要三個月時間做野!

引用:
原帖由 horse2014 於 2018-12-15 03:28 PM 發表

尋日阿爺宣佈暫停美車額外 25% 稅三個月,宜個消息有二個作用:1. 反影特大帝同老大的恊議的確係 1/1 - 31/3,但金毛一坐飛機就反口了,但阿爺堅守承諾;2. 應該係幫老美沖喜美股。
第一點唔使講,第二點其實係好有趣,如果有留意美股(本來我無留意,但最近幫老虎入左少少標普同美科網反向 ETF,所以就留意下),金毛好努力咁用一個 ...
其實近一年,侵侵玩左咁耐,其目的都應該無咁複雜,就係為左頂住美股和美元霸權
如果美股19年上半年崩盤,咁佢既總統生涯就玩完,因為2020年又要開始選過
所以佢只係不停用各種借口,放好消息頂住先
大陸為何配合??好簡單,因為要移去美元霸權,要有相應的硬件和軟件預備好晒才可以下手
當然現在兩者都巳7788,而家巳係做緊手術,阿爺既配合只係打多枝麻醉針,頂一頂先
仲有侵的內心係好痛恨美元霸權.因為美元霸權才是令美國去工業化的元凶,佢無理由唔知

引用:
原帖由 用來問野 於 2018-12-15 05:47 PM 發表

馬兄,海航其實係一般內房還是有特別任務?
係一間不斷搬錢岀國的公司,但基本上已受控,宜家都係搬,不過要搬返入去。不過一入一岀就好似佢賣間豪宅,無左 1/4 本金,係香港同樣的樓房資産,聞說佢仲有 20 幾億。

引用:
原帖由 horse2014 於 2018-12-15 07:16 PM 發表

係一間不斷搬錢岀國的公司,但基本上已受控,宜家都係搬,不過要搬返入去。不過一入一岀就好似佢賣間豪宅,無左 1/4 本金,係香港同樣的樓房資産,聞說佢仲有 20 幾億。 ...
早排出事的zuji,仲口係唔係佢地?

引用:
原帖由 horse2014 於 2018-12-15 03:28 PM 發表

第一點唔使講,第二點其實係好有趣,如果有留意美股(本來我無留意,但最近幫老虎入左少少標普同美科網反向 ETF,所以就留意下),金毛好努力咁用一個 ...
馬兄
阿爺正式推5G,對美股是壞消息嗎

引用:
原帖由 清風晨曦松迎客 於 2018-12-15 08:05 PM 發表

馬兄
阿爺正式推5G,對美股是壞消息嗎
有無 5G 美股都無得救!美股跌唔係因為經濟戰或 5G,而係美元問題,因為縮表加息又死,唔加QE4 又死,所以,基本上係死咁。

馬兄!多謝解答

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]