• 瀏覽: 2,027,521
  • 回覆: 7,506
  • 追帖: 503
+358
比啲日日幻想支爆撚用嚟打飛機嘅流料根本講多都嘥氣。

引用:
原帖由 horse2014 於 2018-7-15 01:12 PM 發表

今早得閒,一口氣係網台睇完五集“東方華爾街”,裡面有個信息就係推倒重來,其實好強烈感覺老美想咁樣,同樣,阿爺都係!有時,真係感覺凖備幾多都無用,因為你同我都唔知推倒之後嘅秩序會點。所以,宜家我已經唔再調動資産了,即係話乜都保持不變,結果點,問天吧!
最後,強烈推介東方華爾街這部劇,有時間看看吧,看完你就會理解為什麽香港還沒有電視台肯(敢)上。(但大陸就極受歡迎) ...
謝。今晚睇。

有風雨欲來的感覺,前兵勢已老,消化前段所得的再調整下一波,這一波要在無聲色中放巨響。9月至11月會有另一個波動出現。是攻擊,和以前的完全不同,以顯示洗牌的決心。亦準備迎接戰塲上的明、暗沖擊!

引用:
原帖由 pakinHK 於 2018-7-18 07:33 PM 發表

謝。今晚睇。
好片來的

引用:
原帖由 jasonlaw2003 於 2018-7-18 07:34 PM 發表
有風雨欲來的感覺,前兵勢已老,消化前段所得的再調整下一波,這一波要在無聲色中放巨響。9月至11月會有另一個波動出現。是攻擊,和以前的完全不同,以顯示洗牌的決心。亦準備迎接戰塲上的明、暗沖擊! ...
星期五會有第一波的餘響!

做好心裡準備,若生命許可,希望看到將會出現的世界新境象。美國絕非省油的燈,中國亦未能完全替代美國,其他白人國家是會在等有利位置進擊。
哈哈哈哈!我國有這樣的豪情,難得!華廈實應自豪,創造了未來歷史。

引用:
原帖由 jasonlaw2003 於 2018-7-18 09:14 PM 發表
做好心裡準備,若生命許可,希望看到將會出現的世界新境象。美國絕非省油的燈,中國亦未能完全替代美國,其他白人國家是會在等有利位置進擊。
哈哈哈哈!我國有這樣的豪情,難得!華廈實應自豪,創造了未來歷史。 ...
好感慨 !
我都好想見到強大的中國,
但我的兄弟姐妹及其仔女大多數是黃絲l
所以我對香港的未來是悲觀的,

希望祖國強大,別再被 欺負。

引用:
原帖由 夜夜深沉 於 2018-7-18 10:05 PM 發表

好感慨 !
我都好想見到強大的中國,
但我的兄弟姐妹及其仔女大多數是黃絲l
所以我對香港的未來是悲觀的,

希望祖國強大,別再被 欺負。
唔使咁悲觀,黃絲口罵中國,但有著數就轉軚,你睇佢地成日淘寶就知啦,到中國真正強大時,佢哋就會自認中國人了,等多十年八年就見到喇。

引用:
原帖由 太大星 於 2018-7-18 10:14 PM 發表

唔使咁悲觀,黃絲口罵中國,但有著數就轉軚,你睇佢地成日淘寶就知啦,到中國真正強大時,佢哋就會自認中國人了,等多十年八年就見到喇。
我見好多黃C其實行事都雙重標準!

你見到佢地咁反中,去旅行有事又是係要搵中國使館⋯

引用:
原帖由 step1 於 2018-7-18 10:48 AM 發表
我係長期潛水人員。
最近見到一個怪現像,見貼內沒有兄弟談及,就攞出來傾下
1國內崔姓名咀以打范冰冰馮小剛之名狂插華誼兄弟,背後暗指阿里系
2海航老板離奇死亡,
3貿易戰真開波後,主席神隱,又傳王滬寧被免,也有消息炒王岐山和習不和
,及北戴河會議
4周立波吸毒藏槍無罪後回國反咬前官二代

種種的跡象,我總是感覺到美國在和國內的某一種勢力結合,在貿易金融戰的同時發動,目的是亂!!!! ...
敬告潛水兄 : 浮水時別心急 ,對身體不好

剪不斷理還亂….別總是在壓力下工作 ,累壞了自己
謹慎以對視為觀瞻…..別忘了身體是一切 ,沒健康無法享用人生樂趣
除魔衛道…..別以為是醫生 ,其實你就是你 ,養生重於救命
善莫大焉…..凡事只有不計回報 ,才能終有好報
世界在瞬息萬變…..別忽視有緣者 ,當繁華落盡 ,才明白知音難覓

其實….李冰冰仲正

其實個世界轉變得好快,我係十年前係想像唔到中國今日可以有能力同老尾隻揪。

宜二日傳得最熱烈就係大總管失勢,政變,第二把手接替第一把手,睇返新聞源,全部由灣灣論政節目過來,不管動機為可,大總管岀訪非洲消息一岀,集體收聲了。有時睇宜班人,又可憐又可笑,前一排華姐放大假,又傳佢貪汚下馬,結果……

今晚港滙指數彈到 7.8493 了,阿爺大刀闊斧搞港獨了,如無意外,三個月內香港會岀大事了。有班人還日日叫住 31000,唉!

今天開始一連六日等同台灣咁大嘅操炮區進行射擊,台灣媒體和政府採用極低調處理;有人話 2019 統一,看灣灣民進黨開始打愽物館內的文物主義,我開始信了!

開弓沒有回頭箭,貿易戰已開打,收不回來了;中美二國都俾近年的量化搞到內傷,本來二國應平分天下,那麽至少大家可以養養傷,欺負一下弱少,至少還可一起生存二十年;可惜老美抱住寧可亡國,不予家奴的觀念,不是你死就是我亡。打就打吧!阿爺都好辛苦,內奸太多,單睇香港就夠了;相反,我反而覺得老美全國上下都覺得應該打死中國(包括老美國內的華人),系宜方面,我地輸。但除左宜方面,阿爺還是備戰充足 d;老美除了識加息,縮表同作 d 假數據,基本上無乎了;打又唔敢(我宜家仲懷疑佢敢唔敢搞伊朗),市場又唔夠我地大;睇下點!

引用:
原帖由 太大星 於 2018-7-18 22:14 發表

國足贏世界盃, 班友仆住認係中國人, 只要等4年啫

引用:
原帖由 horse2014 於 2018-7-18 11:02 PM 發表
宜二日傳得最熱烈就係大總管失勢,政變,第二把手接替第一把手,睇返新聞源,全部由灣灣論政節目過來,不管動機為可,大總管岀訪非洲消息一岀,集體收聲了。有時睇宜班人,又要憐又可笑,前一排華姐放大假,又傳佢貪汚下馬,結果……

今晚港滙指數彈到 7.8493 了,阿爺大刀闊斧搞港獨了,如無意外,三個月內香港會岀大事了。有班人還日日叫住 31000,唉!

今天開始一連六日等同台灣咁大嘅操炮區進行射擊,台灣 ...
中國憑這戰順勢整頓內部,若能統一戰線,已經贏了先機。在國內亦有分多層次的分野,有真有假,重重階層是防火牆,師兄不須太擔心,我相信結果不是悲觀的。而到事實發生,亦不會影響基本民生,此乃國家之根本。
至於炒買或屯貨者,自會有他們的覺悟和一番滋味,亦不是我們擔心的對象。
長江一浪接一浪,江山待有才人出。給這代人一個逐浪的機會,才能有乘風破浪的能者出現。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]