• 瀏覽: 27,252
  • 回覆: 209
  • 追帖: 4
+14
復活節長假期剛剛結束,不少家長都趁長期期與子女進行親子活動。有家長帶子女參加掘復活蛋活動,但結果一隻都未能掘到,原因是有家長「連bb都唔理搏命掘」,更拍下掘蛋激烈情況,形容「超級地塵土飛揚」,網民都笑指「沙塵滾滾,似伊拉克」。  有網民在Facebook群組「幼兒用品二手交易站」上載圖片,指日前到愉景灣參加掘復活蛋,但結果一隻都掘不到,原來是「啲阿媽痴線㗎一入到場連個bb都唔理博命掘!! 超級地塵土飛揚

港媽們, 可唔可以唔好樣樣野都谷到咁盡? 咁樣的話唔止你地, 仲有你地的仔女都會好辛苦的!

新聞來源連結:
http://sina.com.hk/news/article/20180403/0/1/4/港媽掘復活蛋似打仗-網民-沙塵滾滾似伊拉克-8672058.html
[EDIT]加番清楚D的原圖:

襯子,笑到我丫

一定唔可以輸

愉景灣係香港高尚地區,主辦單位收人咁高入場費,理應要有好安排,唔係收左錢就算

嘩,搞咩呀

呃呃呃呃,一定唔喺高貴香港人,高貴香港人去咗台灣食鮑魚。

講得無錯,「佔中」垃圾都好多係大陸人。
引用:
原帖由 2933 於 2018-4-3 11:30 AM 發表

回歸已經20年
香港並非只得高尚港人, 愉景灣還有大陸人

Easter 個 E 要 capitalize
引用:
原帖由 2933 於 2018-4-3 11:42 AM 發表

咪係
高尚港孩easter holiday去晒歐遊, 點會餓狗搶屎咁挖沙

痴L左線

引用:
原帖由 dtw 於 2018-4-3 11:19 AM 發表
一定唔可以輸
唉, 好多港媽都係咁. 其實咁摶又有咩意思呢?

提示: 違規內容已被屏蔽
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]