• 瀏覽: 8,564
  • 回覆: 35
引用:
原帖由 fb5602382 於 2018-3-23 23:55 發表
係政治封殺煙民 定係為環保 安全問題 而禁煙 我覺得做更加研究檢討控煙政策 是否有可以適當空間煙民去吸煙 只要唔影響其他非煙民負面觀感 而有政治壓迫賺取私利 更加要優化提升吸煙室空氣循環通風系統設施 唔係周圍聚 ...
樓主知唔知道吸煙相關既健康問題引致既醫療支出有幾多?

引用:
原帖由 fb5602382 於 2018-3-31 07:20 PM 發表

設計時靜音空氣循環過濾系統  設計時增加負離子空氣淨化循環過濾系統 增加冷風循環淨化過濾系統 增加設計冷水循環過濾淨化系統
然後呢?

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2018-4-1 03:30 PM 發表

樓主知唔知道吸煙相關既健康問題引致既醫療支出有幾多?
你哋仍然帶有對吸煙更加負面情緒觀感 我覺得仍然有其他研究報告 仲有唔係絕對必然一定會吸煙生癌 相對現時最權威 最具公信力國際官方組織研究報告生癌機會率高 只要認識自己負面情緒壓力 引致到精神壓力崩潰 身體健康出現失衡狀態 只係現時最權威 最具公信國際官方組織現時研究報告相對機會率高 而需要控煙 減少擴散對每國家地區對人民健康危機 更加係完全封殺煙草商利益政治打壓陰謀 種種明顯跡象 相對其他吸煙釋放負面情緒心理學安慰劑 更加係有效放鬆大腦藥物

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-4-3 11:24 AM 發表

然後呢?
然後將污泥空氣液化循環過混過濾

引用:
原帖由 fb5602382 於 2018-4-4 12:01 AM 發表

然後將污泥空氣液化循環過混過濾
戒煙把啦!
為了小小煙霧, 要政府投入大量金錢去裝置循環過濾系統, 成效與回報難成正比, 不划算。

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-4-4 12:36 PM 發表

戒煙把啦!
為了小小煙霧, 要政府投入大量金錢去裝置循環過濾系統, 成效與回報難成正比, 不划算。
唔係政府大量投放資源去 其他商人睇到有商機 而願意投資去做

引用:
原帖由 fb5602382 於 2018-4-4 01:29 PM 發表

唔係政府大量投放資源去 其他商人睇到有商機 而願意投資去做
我在帖2已講過:食肆商場公共地方羊毛出在羊身上, 變相要非吸煙者負擔埋那先進系統的龐大維修費用
其他商人睇到有商機 當然願意投資去做, 但用家呢是否願意用者自付?

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-4-4 01:39 PM 發表

我在帖2已講過:食肆商場公共地方羊毛出在羊身上, 變相要非吸煙者負擔埋那先進系統的龐大維修費用。
其他商人睇到有商機 當然願意投資去做, 但用家呢是否願意用者自付?
商人資源構架重組 政府應該盡快稅務構架重組

引用:
原帖由 fb5602382 於 2018-4-4 06:17 PM 發表

商人資源構架重組 政府應該盡快稅務構架重組
政府只會擴闊稅基, 怎可補貼商人?

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-4-4 07:55 PM 發表

政府只會擴闊稅基, 怎可補貼商人?
香港人更多盡諗各式各樣迴避交稅問題 仲有最權威 最具公信力認為香港法律制全球最好 香港稅最低都庫房每年更多有營剩 仲有股票市場收益 非常令更加外國相信我哋香港法律制度去港投資 庫房預期更多 甚至幾年庫房水浸 梗係要庫房大疏水 增加更加多公共吸煙 增加更多煙民全面健康檢查

引用:
原帖由 fb5602382 於 2018-4-6 11:44 AM 發表

香港人更多盡諗各式各樣迴避交稅問題 仲有最權威 最具公信力認為香港法律制全球最好 香港稅最低都庫房每年更多有營剩 仲有股票市場收益 非常令更加外國相信我哋香港法律制度去港投資 庫房預期更多 甚至幾年 ...
疏水都不該走回頭路去鼓勵人吸煙, 此舉會令醫療開支大增, 不要自欺欺人

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-4-6 11:56 AM 發表

疏水都不該走回頭路去鼓勵人吸煙, 此舉會令醫療開支大增, 不要自欺欺人
其實只要慢慢吸 而唔短急吸 先至達到真正放鬆效果 唔係吸量問題 更加係慢慢吸入血管 慢慢運行到全身 進入腦部 而令腦部達到真正放鬆 從而減少心理依賴 大部份城市人精神緊張 想盡快放鬆大腦 吸得又短及急 只不過不斷追求量先達到效果 而係慢慢吸入血管 讓慢慢血液運行到全身 從而進入大腦 令大腦真正放鬆 同時要心理狀況 不斷吸入無限量都係冇達到真正放鬆效果

咁增加附近商場 食肆內裡增加吸堂室 只係世衛未有吸煙健康有利好處研究學術研究報告承認 從西醫臨床醫學現時數據未有搵吸煙對健康正面影響研究報告公開承認

引用:
原帖由 fb5602382 於 2018-7-5 06:24 PM 發表

其實只要慢慢吸 而唔短急吸 先至達到真正放鬆效果 唔係吸量問題 更加係慢慢吸入血管 慢慢運行到全身 進入腦部 而令腦部達到真正放鬆 從而減少心理依賴 大部份城市人精神緊張 想盡快放鬆大腦 吸得又短及急 只不過不斷追求量先達到效果 而係慢慢吸入血管 讓慢慢血液運行到全身 從而進入大腦 令大腦真正放鬆 同時要心理狀況 不斷吸入無限量都係冇達到真正放鬆效果 ...
令大腦真正放鬆的說法跟醫界相反, 醫學界研究顯示吸煙只能令大腦短暫放鬆, 而不是令大腦真正放鬆, 實際上長期吸食會令大腦受損。

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-7-6 08:42 AM 發表

令大腦真正放鬆的說法跟醫界相反, 醫學界研究顯示吸煙只能令大腦短暫放鬆, 而不是令大腦真正放鬆, 實際上長期吸食會令大腦受損。
現時醫學界未有份吸煙與健康對正面影響研究報告公開承認 鄧小平吸煙長壽 根本香港迷幻成份唔高 只係安巴分過多 令腦部長期興奮狀況 引致太壓力 而增加致癌機會率 你唔信可以試下吸慢啲 深啲 長啲 尼古丁進入血液運行到全身 真係唔量 而係要達到真正腦部放鬆 只係大部份半信半疑煙民 醫學界索性建議唔好吸煙 一定背後有既得利益者反對香煙賺錢 而催谷新研究又毒又多副作用 並長期心理依賴生物毒藥 不斷追求吸量 西醫大藥廠賺大錢 電子煙水煙又背後既得利益者 我覺得陳肇始做得好 不如保留嚴格控煙 煙民為全面健康檢查

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]