• 瀏覽: 14,302
  • 回覆: 185
  • 追帖: 3
+5
由未來棟樑領導嘅香港墮落週期才剛剛開始...有排發展,前景無限

環保環上腦

引用:
原帖由 Kahim 於 2018-3-14 07:40 AM 發表
講環保,根本就唔應該去冰室食野
可能仲係坐車去,唔係行路去

真係法國菜。。。多件魚

果個 LEO 係乜水?有無人起佢底?

學埋共賊黨啲嘢

引用:
原帖由 darksilent 於 2018-3-14 04:29 AM 發表
條友「懷着非常不滿嘅心情,將所有食物打包然後埋單」咁樣特登打包食物好似會增加不必要嘅盛載器皿,好似仲唔環保啊
佢地只會要求別人環保
到自已時就會多多理由唔駛咁高要求
講真~真係咁有意識要求環保既一開始就唔應出街食~自已係家煮好食完先出門啦
出到外面食唔多唔少都會額外增加廢物~一樣唔見得支持到佢既環保理念

咁汁着………………_……冇L着3出街吖

引用:
原帖由 jfavejfave 於 2018-3-14 02:13 AM 發表
人人努力環保,但推廣「走塑」時,一旦意見不合,隨時發生衝突。日前有網民在一間冰室要求「走飲管」失敗,理論期間被店員撥冷水

人人努力環保,但推廣「走塑」時,一旦意見不合,隨時發生衝突。日前有網民在一間 ...
其實可唔可以列個低塑L 落黑名單唔俾佢食

引用:
原帖由 jfavejfave 於 2018-3-14 02:13 AM 發表
人人努力環保,但推廣「走塑」時,一旦意見不合,隨時發生衝突。日前有網民在一間冰室要求「走飲管」失敗,理論期間被店員撥冷水

8014815 8014816

人人努力環保,但推廣「走塑」時,一旦意見不合,隨時發生衝突。 ...
最後打包早餐有會用到塑膠盒???
其實最環保嘅系呢個地球上無曬人類,咁就只有動物,無人做石屎建築塑膠出嚟啦

引用:
原帖由 darksilent 於 2018-3-14 04:29 AM 發表
條友「懷着非常不滿嘅心情,將所有食物打包然後埋單」咁樣特登打包食物好似會增加不必要嘅盛載器皿,好似仲唔環保啊
講到尾,“環保”, 係揾食手法而已。
有誰是真心?

餐廳應認著班環保L, 提供“有機”調味料!
and recycled food as well.

伙記小心,
好易被殺。

那環保人屎點解唔自帶個杯去呀?

我下次就叫佢地比多支飲管我,環保你老母呀環保

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]