• 瀏覽: 26,319
  • 回覆: 186
  • 追帖: 3
+5
台灣媒體報道,台北警方引述香港警方消息指,香港女子潘曉穎的父親報案稱,潘曉穎與她男友陳同佳於2月13日赴台旅遊,但陳同佳

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/tw/bkn/cnt/news/20180313/bkntw-20180313192720502-0313_04011_001.html
台灣媒體報道,台北警方引述香港警方消息指,香港女子潘曉穎的父親報案稱,潘曉穎與她男友陳同佳於2月13日赴台旅遊,但陳同佳獨自回香港,潘女下落不明,潘父向香港警務處報案。台北市警方調閱相關閉路電視畫面,發現陳同佳於2月17日獨自拖着粉紅色大型行李篋離開紫園旅社,形跡可疑。

香港警方周二(13日)下午6時許抓到陳同佳,他坦承殺害潘曉穎,並將屍體裝進行李篋棄置於台灣的竹圍捷運站外草地,警方正在尋找潘女及行李篋。全案由刑事局偵一隊,台北市刑大,台北市大同分局偵辦中。

據台媒報道,陳男於2月17日上午11時22分,帶着行李到紫園旅社一樓大廳寄放,然後拖着粉紅色大行李篋獨自外出,一直到晚上6時28分才單獨回到紫園旅社,這個時候他手上已經沒有那個粉紅色大行李篋,研判已棄屍竹圍
台灣殺人,香港落網,咁係邊度判決呀!

提示: 違規內容已被屏蔽
台灣有死刑,香港冇,最好台灣審判

提示: 違規內容已被屏蔽

但係無引渡喎????

佢唔願去台灣,點搞??
引用:
原帖由 快樂榮 於 2018-3-13 07:58 PM 發表
台灣有死刑,香港冇,最好台灣審判

咁凶殘, 影衰港男, 捉佢去打靶啦, 唔洗錫住.

引用:
原帖由 快樂榮 於 2018-3-13 07:53 PM 發表
台灣媒體報道,台北警方引述香港警方消息指,香港女子潘曉穎的父親報案稱,潘曉穎與她男友陳同佳於2月13日赴台旅遊,但陳同佳

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/tw/bkn/cnt/news/20180313/bkntw-2018031 ...
我覺得法理上兩邊都得,因為臺灣發生,但涉及港人犯罪。不過臺丶港無引導恊議,犯人在港落網應不會送返臺灣審多次。 但取證要臺灣配合否則可能證據不足

台灣有死刑都冇用,啲法官都唔判死嘅,一唔係就判咗唔執行,有鬼用

攪物要殺人呀?

上大陸判

引用:
原帖由 refugee 於 2018-3-13 08:09 PM 發表
會否又係將條女性虐致死,死完仲要唔好晒執多兩劑嗰種人啊
CHING,你好變態

凶手4年前應在16至17歲之間, 好大機會參與過佔中, 好大機會係佔中訓練佢出來, check check佢個底好喎!!

引用:
原帖由 noeru0315 於 2018-3-13 08:13 PM 發表
台灣有死刑都冇用,啲法官都唔判死嘅,一唔係就判咗唔執行,有鬼用
咪係, 有錢俾, 死刑都可以坐幾年就放番出來, 台灣法治不可靠.

主題標籤 #警務處
鍵盤翻頁
左右