• 瀏覽: 26,352
  • 回覆: 186
  • 追帖: 3
+5
引用:
原帖由 快樂榮 於 2018-3-13 07:53 PM 發表
台灣媒體報道,台北警方引述香港警方消息指,香港女子潘曉穎的父親報案稱,潘曉穎與她男友陳同佳於2月13日赴台旅遊,但陳同佳

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/tw/bkn/cnt/news/20180313/bkntw-20180313192720 ...
兩地都有審核權,台灣係基於案件發生地而有審核權,香港法院基於對條撲街既國籍身份而享有管轄權。咁既情況下因為台灣有死刑而香港無,基於國際慣例同人道主義,應該係會由本地法院處理受審終生監禁吧....

為左少少錢去殺人,坐監都益左佢,應該要毀佢容,跟著賣去啲馬戲團當動物咁勞役佢一世

不會有事的, 呆灣殺人, 人在香港是吹佢唔脹的
48小時後可以回家了

送上香港法院告佢在呆灣謀殺

又係?唔係去台灣就香港審!?
其實做咩姐而家?
吵架分手姐做咩要咁睇唔開,仲要害人害己

得廿歲都夠 薑殺人!仲要殺自己條女!係幾猛料!
如果我廿 歲有條19歲扑扑脆女肯同我去台灣扑野我實晚晚射幾次精都腳軟無力打架!

唔判佢死刑,真係天無眼!

引用:
原帖由 快樂榮 於 2018-3-13 07:53 PM 發表
台灣媒體報道,台北警方引述香港警方消息指,香港女子潘曉穎的父親報案稱,潘曉穎與她男友陳同佳於2月13日赴台旅遊,但陳同佳

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/tw/bkn/cnt/news/20180313/bkntw-2018031 ...
香港人,殺香港人,香港落網,10000%香港審判啦!!

拉去打靶喇。

引用:
原帖由 魚魚小子 於 2018-3-13 11:30 PM 發表
其實好奇怪,佢係台灣犯事?點會香港審
如果係咁之前有幾個香港青年話係菲律賓犯毒,又會唔會係香港審?
同樣,最近印度個個犯,係印度會唔會審番佢佢係香港犯既事?

所以有人話條人應該係過唔到自己 ...
所以佢選擇左台灣犯案而唔係香港

引用:
原帖由 kg777 於 2018-3-14 01:12 AM 發表
唔判佢死刑,真係天無眼!
香港人,殺香港人,香港落網,10000%香港審判,點判佢死刑???????

引用:
原帖由 blacksonking 於 2018-3-14 01:14 AM 發表
拉去打靶喇。
香港人,殺香港人,香港落網,10000%香港審判,點判佢死刑???????

RIP

附件

600_2364469_1.jpg(42.48 KB)

有殺無賠

佢咁醒既,拿拿臨走番黎,摶吓香港髮狗會比機會年輕人!

引用:
原帖由 幸福小小公主 於 2018-3-14 01:12 AM 發表
又係?唔係去台灣就香港審!?
其實做咩姐而家?
吵架分手姐做咩要咁睇唔開,仲要害人害己
傻咩.......多數吸毒或者運毒條數有出入........!!
最大原因是錢及毒品機會大好多.....!!
分手什麼基本無可能.....台妹多到你食唔完.....!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]