• 瀏覽: 29,447
  • 回覆: 272
  • 追帖: 4
+2
中國的大好河山!就給共產黨破壞得沒一角完整!為的什麼?為的是滿足那十三億低素質的人民!

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2018-3-14 01:49 AM 發表
太過輕視遠距離運水既難度. 異想天開.
南水北調主要都係平原, 同埋利用大運河, 唔洗自己再開過, 係山上面可以點?
宜家起條鐵路都十幾廿年, 又要煩地震又要煩地熱又要煩山崩, 你要起引水道?

唔排除一百幾十年後 ...
小朋友....
當年德國西門子同日本一口咬定中國做唔到創新嘅高鐵。
工業之母數控機床,歐洲同日本笑中國係一個農業國唔識整,而家,今時今日中國已經出口到美國同埋歐洲。
美國同全世界當年一口咬定中國唔識做原子彈,就算做到都做唔到小型化,最後笑中國做到小型化但射唔到去美國咁遠,結果最後美國軍方高層笑唔出,因為尖端超音速導彈中國做得出,美國反而仲唔出咩成果.
全宇宙都嘲笑中個整唔到隱形戰機同埋航空母艦,十幾年時間就從一塊爛船能夠將佢起死回生不得止,而家利用3d技術打印隱形戰機零件,所有戰艦和航空母艦製作速度快到.....令人慘不忍睹。
全球軍用級監測衛星系統,祇有美俄做到,之前全世界都認為黃種人肯定做唔到,結果而家中國嘅北斗衛星,太空站實驗室,登陸月球。已經係科技十分先由日本到歐洲都而家都做唔出。
區區陸地一到運河,以漢族人105分全球智商最高黎講,冇難度。
你認為異想天開?我真係好懷疑你嘅智商達唔到105。

想到新疆的沙漠變良田,內心真的興奮不己,新疆會成為我國糧食源源不絕的糧倉,祖國復興偉大啊!

其實藏水入疆,很簡單封咗印度呢邊河流,再升高山上水位,水流自然改道,流入新疆地區。

印度人冇水都一樣生活或可以跳下求雨舞。

唔好同佢講啦!呀差緊係幫返呀差。正如我哋中國人,一定係撐返中國㗎!

引用:
原帖由 心水清 於 2018-3-14 10:00 AM 發表
其實藏水入疆,很簡單封咗印度呢邊河流,再升高山上水位,水流自然改道,流入新疆地區。

印度人冇水都一樣生活或可以跳下求雨舞。
印度請樓主去規劃和建設海水化淡就可以解決水問題還可以出口到新疆

引用:
原帖由 廿一比一 於 2018-3-14 09:17 AM 發表

你唔喺想講瓜達爾港,同俄羅斯呀?
反制手段,何止一種呢?自己去揸吓先啦!

引用:
原帖由 dickwu2009 於 2018-3-14 09:39 AM 發表

這正是人的自大本性.
啱呀!就係用喺美國民主選舉嘅制度上面,人性本自大,個個以為有份參加投票就胡亂選出以為幫自己嘅領導人,點知原嚟又係一場春夢。

引用:
原帖由 愚人之石 於 2018-3-13 15:22 發表
自大的中國人共產統治,下的一群..
好想問下各下係咩人?咩國藉?

引用:
原帖由 十字軍 於 2018-3-14 09:45 AM 發表
中國的大好河山!就給共產黨破壞得沒一角完整!為的什麼?為的是滿足那十三億低素質的人民!
可以賣鴉片當然是大好河山,現今冇得賣就低素質,低素質人都上太空了,歐洲日本人都唔得,還有北斗呢?呵呵。

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2018-3-14 01:49 AM 發表
太過輕視遠距離運水既難度. 異想天開.
南水北調主要都係平原, 同埋利用大運河, 唔洗自己再開過, 係山上面可以點?
宜家起條鐵路都十幾廿年, 又要煩地震又要煩地熱又要煩山崩, 你要起引水道?

唔排除一百幾十年後 ...
海水化淡用嚟灌溉養魚

引用:
原帖由 愚人之石 於 2018-3-13 03:22 PM 發表
自大的中國人共產統治,下的一群..
咁你又用中文

其實比起萬里長城,都不算什么,大驚小怪。

引用:
原帖由 利弗魔 於 2018-3-14 05:58 AM 發表

海水化淡用黎灌溉?
同問

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2018-3-14 07:58 AM 發表

核電+ 化淡, 運作成本好低. 資本成本, 呢D 印度政府都搞唔掂就抵佢死.
印度就係欠缺你哩類天才

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]