• 瀏覽: 759
  • 回覆: 11
政府下周將就國歌法本地立法向立法會提交文件,消息指政府正研究如何將國歌納入中小學教育。

國歌法去年底在內地通過,並納入香港基本法附件三。據了解,政府的立法討論文件提到,本地立法將會針對在公開場合貶損國歌的行為,會列明須奏國歌的場合,包括國慶日和回歸日等,罰則會參考國旗法,即最高刑罰是監禁三年,在公開場合故意以歪曲、貶損方式奏唱國歌都屬違法。

比賽竟然唔包???

新聞來源連結:
http://cablenews.i-cable.com/ci/videopage/news/522908/

西環愛將、建制派議員、何君堯執業律師
為香港國歌<撐起雨傘>立法,絕對支持

邊度寫住比賽唔包???
引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2018-3-8 12:06 PM 發表
政府下周將就國歌法本地立法向立法會提交文件,消息指政府正研究如何將國歌納入中小學教育。

國歌法去年底在內地通過,並納入香港基本法附件三。據了解,政府的立法討論文件提到,本地立法將會針對在公開場合貶損 ...

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 8/3/2018 12:06 發表
國歌法去年底在內地通過,並納入香港基本法附件三。據了解,政府的立法討論文件提到,本地立法將會針對在公開場合貶損 ...
國隙學校係咪都要教國歌?

教邊首?美國?法國?德國?。。。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 8/3/2018 12:20 發表
邊度寫住比賽唔包???
暫時未知。但不要忘記內地已立國歌法,任何不法播放都會拉。
之後好似無咩聽過人或者電視播/唱國歌。

大陸人自己都唔撚識唱,笑L死人

我有同女友做愛時唱國歌既習慣,立咗法之後會唔會犯法架? 好驚驚呀!

係就一炮過上埋23條啦,橫掂淋病對自己咁有信心。

引用:
原帖由 Occam's_Razor 於 2018-3-8 01:47 PM 發表
我有同女友做愛時唱國歌既習慣,立咗法之後會唔會犯法架? 好驚驚呀!
如果直播就一定唔犯法,我撐你!

引用:
原帖由 Occam's_Razor 於 2018-3-8 01:47 PM 發表
女友不滿仔不能起來,成日叫起來咋?

引用:
原帖由 blacktalisman 於 2018-3-8 01:08 PM 發表

乜野叫"不法播放"?係咪拉左人睇過你係乜人至決定係咪合法呀?人大們係K房㩜住條女唱到走晒音都冇事,長毛就籬埋床下底唱都拉9你。

引用:
原帖由 blacktalisman 於 2018-3-8 01:08 PM 發表

跟本播國家係一件好尊嚴既事~梗係要睇場合啦~
係香港有跟走狗乜柒野都要播國歌之嘛

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]