• 瀏覽: 4,100
  • 回覆: 20
+4
反對派中人成日講到自己幾咁聽市民意見咁,到同自己主張不同,咪又係唔理就算。唔少市民希望今年庫房水浸有錢派,但立法會新界東補選候選人咖喱飯(范國威)就擺到明話反對派錢。前日下晝財政預算案出咗,佢仲同一樣反對派錢嘅公民黨郭榮鏗一齊擺街站𠻹。有反對派網民就嬲佢根本唔為大家爭取,直言寧願投白票、投娥姐(另一候選人陳玉娥)都唔投佢。
公民黨同「專業議政」等反對派政黨及政團因唔支持派錢俾人鬧到爆,而佢哋力撐嘅咖喱飯唔止唔支持派錢,早幾日仲特登做網台節目,話要講派錢嘅「累退性質」咁話。
問吓都被當「打手」
網民「Jan Leung」喺預算案前一日已經喺facebook群組「大埔」度出文,問大家:「其實范國威支唔支持派錢?」呢個時候講呢啲,好敏感喎,即刻有疑似咖喱飯支持者出嚟解圍,「Ryan Yau」就反問︰「吓?決定支唔支持一位候選人係視乎佢支唔支持派錢?」
乜投票都有公式㗎咩?「Yves Lung」就反駁︰「好合理姐(啫),派錢都係民生議題。」「Sam Poon」就直線抽擊咖喱飯支持者︰「你唔係諗住見到『泛民』兩個字就支持呀?」
「Felix Wong」就試圖轉話題攻擊樓主話︰「又一名4號仔(另一候選人鄧家彪)打手!旁門左道!」樓主「Jan Leung」就頂佢唔順話︰「你做人有冇簡單咗啲?我問一句支唔支持派錢啫,咁又打手?咩民主呀?」「Raymond Yeung」就認為因為咁而唔想投咖喱飯好合理︰「票唔係老馮(奉)比(畀)。」

新聞來源連結:
http://paper.wenweipo.com/2018/03/02/WA1803020005.htm

附件

28535236_10214403865267983_1454760788_n.jpg(18.4 KB)

真係投唔落手!

附件

28537215_10214403866148005_1154186449_n.jpg(12.72 KB)

28534529_10214403865187981_1355670553_n.jpg(79.38 KB)

唔係同民主黨反左面架咩?

附件

28534275_10214403865227982_828043502_n.jpg(18.55 KB)

投神婆趙佩玉好過

五毛共奴反對的,一定是好嘢!

引用:
原帖由 diungmo 於 2018-3-3 03:24 AM 發表
五毛共奴反對的,一定是好嘢!
飯上次NOW論壇話支持派錢架,雖炙不像真心, 但黨報抺黑人唔啱

工賊,神婆投唔過,唯有投咖哩

不必含淚,以我所知,新界東選區尚有幾個獨立參選人。

拒絕含淚投偽本土!

引用:
原帖由 bulubulubanana 於 2018-3-3 03:02 AM 發表
反對派中人成日講到自己幾咁聽市民意見咁,到同自己主張不同,咪又係唔理就算。唔少市民希望今年庫房水浸有錢派,但立法會新界東補選候選人咖喱飯(范國威)就擺到明話反對派錢。前日下晝財政預算案出咗,佢仲 ...
投出要再諗諗了

投佢日後會後悔

絕對唔投黃底~!

要派就所有人都派,吳好分邊個派邊個吳派。

死政棍

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]