• 瀏覽: 12,037
  • 回覆: 109
+7

關係到美台官員互訪的《台灣旅行法》(HR535),(2月28日)交由參議院外交委員會投票,一如所料獲得通過。草案隨後將交白宮,由總統特朗普簽署便正式成為法律。草案生效之後將掃除包括台灣的蔡英文總統在內的台灣高層官員前往華府訪問的障礙,增加了台海衝突的可能性

中共指有關議案嚴重違反“一個中國”政策和“中美三個聯合公報”原則,干涉中國內政,對此表示堅決反對。有大陸官媒甚至警告,若法案通過,大陸必定會採取行動,讓美台都付出代價,至于是甚麼行動,..........中國外交部暫未有回應

Google 可恨之處,就是能戳破一切謊言。
統一在望

旅遊法通過後
以後大陸不再理會美國
直接介入台灣事項
大陸不再守中美承諾  因承諾已破

盡快恢復古服飾,你們已出現退化現象,神祕勢力講的.
中國文學有從青年文學退化成兒童文學現象.文學有兒童文學,青年文學,成年文學,
智者文學,玄者文學.玄者神也,不過玄者文學係死路不要追求.
不要讓香港領導有政績,否則香港會毀滅,神祕勢力講的.
屏風古雅有提高智商之效.

不要去問他們,他們只會放毒料你嘆

文學係民族精神面貌,外星人講的

凸朗保一定唔夠膽簽署法案

鷹醬自己違反「台灣關係法」

引用:
原帖由 Welcomelone 於 2018-3-2 07:54 AM 發表
關係到美台官員互訪的《台灣旅行法》(HR535),(2月28日)交由參議院外交委員會投票 ...
特朗普會簽嗎?
我就覺得菜菜子、台媒太早炒作,真係唔怕最後柒出國際

我通過港美旅行法!以後香港人去美國唔洗簽證,美國佬來港要交100萬簽證費

引用:
原帖由 starr 於 2018-3-2 10:44 發表

特朗普會簽嗎?
我就覺得菜菜子、台媒太早炒作,真係唔怕最後柒出國際
好大機會唔簽

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2018-3-2 10:57 AM 發表

好大機會唔簽
傻果個先簽,簽完都唔夠薑做

美國國會專業打飛機

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2018-3-2 10:57 AM 發表
好大機會唔簽
又咁講, 其實簽唔簽, 都冇咩實質影響~
美台官員又係做下show, 中國又係咁椅出下聲~

蔡英文等高官可以/唔可以去美國, 我睇唔到有咩實際影響~
呆灣都係繼續做狗

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]