• 瀏覽: 48,663
  • 回覆: 4
  • 追帖: 5
+6
點解未起底?
例如, 父母+司機住邊? 電話number?
個司機成長歷程? 性取向? 精神病/醫療病歷?

引用:
原帖由 vampirebat 於 2018-2-14 05:24 AM 發表

呢d嘢下期壹週刊會「作」返晒出嚟~包括司機心路歷程,同所有對話細節
作? 你估網民傻架
巴士阿叔身份/個人資料
都有人試過獨立求證架

陳浩明父母係咪"養不教", "個個月只渣乾個仔"嘅低端人口黎?
佢發癲心路歷程, 有market吖

引用:
原帖由 myingwin 於 2018-2-14 09:29 AM 發表
関佢屋企人乜野事?做乜要起人低?
一個人嘅人格/性格, 除咗受環境/ 朋輩/ 教育影響
父母嘅upbringing 係有決定性影響的

養不教誰之過
佢父母當年用condom 或者乾脆結紮咗佢
而家就唔會出現呢隻殺人魔

陳浩明老竇老母, 如果有番少少羞恥之心, 少少是非對錯觀念
好應該行出黎為個仔所做成無辜死傷, 著一向未亡人/家屬道歉!

引用:
原帖由 faith15 於 2018-2-14 12:28 PM 發表

禍不及家人。
養不教, 誰之過?
是否臭罌出臭草, 有待驗證

禍不及家人, 舉腳贊成
叫陳浩明向19位死者家屬,
問吓"今次禍"---->"及唔及佢地吖"?

引用:
原帖由 香港扁扁的OL 於 2018-2-14 01:46 PM 發表
你係咪傻架??? 嗱, 我唔係幫個司機, 以事論事.
我就唔知呢單野係咪意外人為. 就算人為, 咁關人老豆老母咩事先.
秦始皇呀, 殺人不報者同罪之呀.
咁洗唔洗所有識佢既朋友, 親戚,同學, 老師, 同事都要比人起底呀. 誅九族呀.
咪咁痴線啦.
你係咪唔明白咩叫父母upbringing?

CITVASIA (criminal investigation)
就講個美國連環殺手落網後, 佢父母向死者家屬著一道歉
就因為佢地在個仔細個時冇管教個仔
給予家庭溫暖, 才直接造就育成長大後嘅惡魔!

貪一時中出快感, 而不打算用心教導下一代
亦係最終要負責任嘅人黎

剛才你re 嘅 PO, 咪已講明因果責任囉
若果咁顯淺道理都唔明, 真係唔知點幫你嘞

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]