• 瀏覽: 48,686
  • 回覆: 471
  • 追帖: 5
+6
引用:
原帖由 30624700_ 於 2018-2-13 10:36 PM 發表
馬迷屌9車長,影響到司機駕駛所致
只想問係唔係每一個上車既乘客都有上車罵司機先?

引用:
原帖由 hycone 於 2018-2-14 05:45 AM 發表
.

呢個世界有EQ 低嘅人,自然有EQ 高嘅人喇。
好明顯車長係EQ 低果堆
同意,我坐巴士都遇過好多次有乘客屌司機,但係從未試過有司機作出報復行為!!

其實仲有咩人會去做巴士司機呢
人工又低又唔受尊重

引用:
原帖由 嘍囉甲 於 2018-2-14 07:11 AM 發表
經過呢次之後,全香港市民係咪都應該返思,社會係咪應該多啲既包容
包皮就有,香港人已經在國際上神曾鬼厭

雙方都有責。合十

引用:
原帖由 airforce3 於 2018-2-14 05:44 AM 發表

弱弱一問,車長絕對唔啱,入灣收油係common sense. 但係該路段寫限速70,而黑盒証明司機當時開70,如果pk律師話,司機跟足道路指示做,會如何?
上海街行50,左轉入橫街,唔收油50甩晒尾入?無超速又點?一樣可以告瘋狂駕駛

引用:
原帖由 黃昏進擊的香腸 於 2018-2-14 07:51 AM 發表
其實仲有咩人會去做巴士司機呢
人工又低又唔受尊重
咪要檢討自己先

ㄧ句,咁多人死唔見個司機死,ㄧd傷都冇

交通意外政治化,個車長註定無運行

引用:
原帖由 lam913 於 2018-2-13 11:25 PM 發表

其實最多告個司機危險駕駛點可能告到佢誤殺。
大埔公路又窄又多彎, 車速限制50公里, 估計架巴士 黑盒紀錄 最多行到60公里, 撞車嗰下 應該係入灣冇收油 或者踩錯油門, 所以最多告佢危險駕駛。
出事路段是限70公里

又係政府問題

精神呢的野好難講

判佢(30歲死巴士佬)終身監禁,還死傷者家屬一個公道,不要忘記仍有傷者未好番及未出院

引用:
原帖由 垃圾廢青禍港 於 2018-2-14 04:31 AM 發表

巴士佬出名流失率極高嘅行業之一,你口中呢D司機要4萬一個月,到時巴士加價20%

萬拎蚊人工你想請D咩人才?又要專業又要敬業,又要盡責又要顧及成車人感受,重要帶埋老母返工,不如你去應徵啦!三巴長期都請人架
我覺得個司機唔啱,但司機人工根本唔高,冇可能要求完美。新香港人只係識企喺道德山頂批評別人,從冇喺其他人角度諗下

引用:
原帖由 旺旺終歸BBQ 於 2018-2-13 10:46 PM 發表
得嫁啦,法庭都未審,網民已判司機死刑,律師記住向法院申請永久終止聆訊!
但係你都得㗎喇,法庭未開審,個陳姓巴士司機早兩日已經判左嗰19個人死罪喇。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]