• 瀏覽: 48,616
  • 回覆: 471
  • 追帖: 5
+6
引用:
原帖由 wow... 於 2018-2-13 11:49 PM 發表

那是車長遲到十分鐘,車長肯解釋或道歉聲應該無事
而家D仆佳出來打工,好能似自己皇帝甘架,道歉?

佢都係打份工,5洗趕盡殺絕
揸巴士好大責任同壓力

引用:
原帖由 至愛老輝 於 2018-2-14 03:49 AM 發表

你係咪儍㗎,作為車長鬧情緒揸住架滿客嘅雙層大巴,同客鬥氣炒車死19人傷幾十人,你話責任响客度?

喂,服務性行業嘅巴士車長呀,你都識講啦你估賣衫呀?賣衫俾人屌可以發老 ...
就係呢啲劉華的今時今日的服務態度搞到而家香港變成出曬名的投訴之都 以為俾左錢自己就係上帝 可以當服務者係出氣袋 鬧又得打又得 今次司機的確因爲一時意氣用事犯左一個無法彌補的大錯 但係一部分乘客亦係導致今次意外發生的一個主要因素 一個巴掌拍不響 所以雙方的錯誤導致了今次的意外

引用:
原帖由 golfboy 於 2018-2-13 11:43 PM 發表

死左十幾人,D五毛藍絲仲可以抽水利用新聞做政治攻擊對家,究竟有冇人性。當年蔡匪若蓮喪子事件,佢地就站係道德高地攻擊人地!有報應架!
一隻手指指住人;三隻手指指住自己。閣下五十步笑百步,亦都係借呢件事件去攻擊其他人!難道你站嘅所謂道德高地特別高,不會有報應?

引用:
原帖由 茄牛飯多汁 於 2018-2-13 11:18 PM 發表
點解未起底?
例如, 父母+司機住邊? 電話number?
個司機成長歷程? 性取向? 精神病/醫療病歷?
呢d嘢下期壹週刊會「作」返晒出嚟~包括司機心路歷程,同所有對話細節

引用:
原帖由 jasonason 於 2018-2-14 02:48 AM 發表

就算係,車長可以停車,可以警告乘客你哋已經影響到我駕駛,對嗎?點都吾應該攞成車人既生命安全黎較飛
你咁叻咁高eq不如你去揸啦。

睇下你俾人圍吊時仲係唔係咁理智?

引用:
原帖由 格蘭度 於 2018-2-13 11:10 PM 發表

點計都唔會無人性到攞呢件事同政治同佔中扯上關係嘅渣

唔通樓主你咁啱又係姓屈?
同屈婦妓人一樣 亂up…

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]