• 瀏覽: 93,910
  • 回覆: 685
  • 追帖: 9
+6
引用:
原帖由 siuroy123 於 2018-2-13 05:38 PM 發表
【星島日報報道】大埔公路造成19人死亡,60多人受傷的九巴車禍,傷者中仍有6人危殆,7人嚴重。其中一名情況穩定的傷者家屬,早上在電台節目講述母親遇事經過。

意外中的傷者包括一名57歲馬會女職員。該名傷者的女 ...
👍🤔可能🐎想洗底

幫司機果D人都多九餘,事情一件還一件,乘客就算真係吊九你,司機選擇可以唔開車,報告站長,換司機,甚至報警,並唔係可以有權開快車,發脾氣,唔係有人吊九,你就咩都做得…例如餐廳侍應比客吊,唔通佢就可以用湯淋人,喺D餸度吐口水?差佬當日夠比人吊足七十九日啦,唔通佢地又做咩都得?別雙重標準…

報導重點係話行車時無人再問候騷擾司機,即係話,末開車比人屌兩野就影響揸車?咁即係比上司屌完都會啦,如果行車時屌嘅乘客真係已經叫左口,而司機重玩舞龍揸車,呢個係魔機唔係司機羅

引用:
原帖由 發瘟城 於 2018-2-13 06:24 PM 發表

乜鬧人一定要問候埋人地娘親嘅咩?
何況你根本唔喺現場,
點講個馬會職員講嘅嘢可信性都高過你斷估啦
之前有個上層嘅5係咁講

晒氣,一定有人發老皮

引用:
原帖由 siuroy123 於 2018-2-13 06:18 PM 發表

Where is your point?

有啲嘢真係唔到你唔信架 好似廚房佬地盤佬咁 講嘢陰聲細氣文皺皺 冇粗口
好簡單,就係咁嘅司機居然都有人熱心幫手洗白,點解散場嘅馬迷唔可以温文有禮?

然後依件事重點應該係有無人鬧司機咩?
重點唔應該係邊個渣住車加住速入彎先發生意外咩

要幫佢推卸嘅,不如話乘客渣槍逼佢開到咁快黎入彎啦,橫掂無人話無人逼佢嘛

引用:
原帖由 degas 於 2018-2-13 05:53 PM 發表
從呢班馬迷姓名英語拼音來看,應該都是比較有教養
咁都睇到,咁陳大文呢?

引用:
原帖由 ngblowwater-03 於 2018-2-13 05:55 PM 發表
點解訪問傷者個女???

佢又唔係現場
不要問,只要信。

引用:
原帖由 kcmc 於 2018-2-13 06:34 PM 發表
幫司機果D人都多九餘,事情一件還一件,乘客就算真係吊九你,司機選擇可以唔開車,報告站長,換司機,甚至報警,並唔係可以有權開快車,發脾氣,唔係有人吊九,你就咩都做得…例如餐廳侍應比客吊,唔通佢就可以用湯淋 ...
所以我咪話差人唔小心打到幾個人有乜問題,壓力大嘛

班爛賭鬼都希望發新年財,宜家咪好囉,有十幾萬過年。

個司機正一賤人 累死19條人命
最好終生監禁

引用:
原帖由 勞動力人士 於 2018-2-13 06:32 PM 發表

爛賭鬼有教養?
一輸$果個樣成隻鬼咁啦!

引用:
原帖由 taifat 於 2018-2-13 06:11 PM 發表
我又真係唔信馬迷咁平心靜氣問候人,尤其是輸咗$嘅
賭仔姓賴!我都信輸咗錢一定唔會平常心對事對人,但是,巴士司機仍是負上絕大部份責任!

已進入司法程序,誰真誰假,留待日後法庭上判斷

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]