• 瀏覽: 17,077
  • 回覆: 302
  • 追帖: 2
+4
引用:
原帖由 laws168 於 2018-2-13 05:35 PM 發表
當年李+x某公司,貪平買無防水匣船比員工坐,結果出事,搞到那年無煙花睇。今年無煙花在情理之中,不怪林鄭,佢處理得幾好。
你記錯咗時序, 沈船當晚係放煙花, 沒有即時取消, 之後的取消係平果日報吹雞, 政府在籌備階段時取消.

唔怪得毒果份報紙越黎越薄, 響網上執D留言都可以作成段新聞出黎??? ...... 搵阿水出錢去佢度登廣告啦.

引用:
原帖由 肥仔0138 於 2018-2-13 03:53 PM 發表
只能講
各位死者RIP
旅遊業RIP

大埔公路上周六發生致命車禍,在農曆年前奪去了19人性命,特首林鄭月娥昨宣佈,應社會 ...
如果睇下毒果網民平時留言,你會知道咩叫涼簿,btw,依家蘋果連呢啲都報埋呀?

取消新年啦...邊個放新年假期正XX

最應該取消初三跑馬,話晒車禍係間接因跑馬而起,都唔知取消煙花做乜9,關放煙花9事咩

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-2-13 04:46 PM 發表

班仆街偽善毒果想將責任推比藍絲
原本泛民要求取消煙花,預料政府唔會答應,泛民想挑起市民對政府反感

想不到政府竟然答應,於是毒果轉移視線放到藍絲身上

引用:
原帖由 ellentomhk 於 2018-2-13 04:36 PM 發表
當年過身時電台全日都播哀樂, 以家有19個人唔好彩電台也應該播哀樂。
記得當年讀緊書,早會要全體師生起立默哀,死個英國港篤真係好大件事!

平日話人5毛果班友今日掉番轉幫政府講嘢, 其實你地先係真5毛.

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2018-2-13 06:11 PM 發表

原本泛民要求取消煙花,預料政府唔會答應,泛民想挑起市民對政府反感

想不到政府竟然答應,於是毒果轉移視線放到藍絲身上
咁大獲,咁即係泛民玩野,但建制又一齊玩鳩林鄭,咁都幾過隱喎,建議你要票債票嘗建制派喎,唔聽指令同泛民一齊搞鳩林鄭,咁衰既

黃絲扮藍絲攪攪陣

有親人死當然唔開心,不過唔會要求周邊嘅人者跟佢地唔開心的,自己唔參加喜慶活動亦唔會要人人陪的,否則更覺自己淒涼。

引用:
原帖由 阿乜水 於 2018-2-13 06:03 PM 發表
唔怪得毒果份報紙越黎越薄, 響網上執D留言都可以作成段新聞出黎??? ...... 搵阿水出錢去佢度登廣告啦.
毒果粉腸

引用:
原帖由 234282 於 2018-2-13 06:28 PM 發表
只有死二千個黃屍暴徒,香港便和平。
全入青山便可

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-2-13 04:43 PM 發表

恭喜人地個仔自殺的黃絲連畜生都不如! E+假慈悲變聖人
自殺都係求仁得仁啫
而家係他殺喎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]