• 瀏覽: 17,197
  • 回覆: 142
  • 追帖: 2
+10
引用:
原帖由 人若流水 於 2018-2-13 02:08 PM 發表

傷講正苦鼓吹殺人放火金腰帶、修撟補路無屍骸既觀念!
是嗎?
狂反國民教育的漢奸很大力抺黑國民教育, 去成就政府縱容牠們嗎?

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-2-13 12:00 PM 發表

千里之堤,往往潰於蟻穴! 說得非常之有道理。
佔中的禍害豈止於佔中期間受影響的商舖損失, 有小店舖支撐不了白交租的重擔因此而結業, 積聚的怨恨而不再做善良的人, 社會上不再善良的人多了, 社會就更不和諧 ...
因為呢班黃巾賊有黃底法官庇護.

引用:
原帖由 A1899 於 2018-2-13 11:57 AM 發表

文革你都未出世...吹水都用下腦啦
你真落後,現在可以影響過去。

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-2-13 12:02 PM 發表

你真係放屁
係!你食到應一應。

引用:
原帖由 Joeycky 於 2018-2-13 01:43 PM 發表
咁都得,又賴佔中,就算佔中坐長了投訴文化和狠鬧,一件還一件事,當事人自己都應有是非判斷能力決定跟邊一套,正如睇av坐長咸濕文化,唔通捉強姦犯,仲要捉埋av製作公司和女優坐監,睇完片無人叫你去強姦,人有思想 ...
若果你講得啱的話,你呢個邏輯會套用喺67左派暴動上,為左派平返嗎?

引用:
原帖由 Psyco 於 2018-2-13 18:25 發表

若果你講得啱的話,你呢個邏輯會套用喺67左派暴動上,為左派平返嗎?
左派係咩黎架

引用:
原帖由 raykw531 於 2018-2-13 02:55 PM 發表

低端藍屍係香港死穴
香港死穴係泛民黃巾賊出賣香港人.

香港社會困局源於90萬單雙非盲流移民湧港,引發一系列土地住屋價格暴漲問題,更帶動通漲與社會資源枯竭既延伸問題,咁究竟係邊班pk 搞出嚟棟鳩香港人? 咪就係公民黨喺2001年利用雙非鼻祖莊豐源案,去告鳩香港特區政府而搞出單雙非居港權,嚟棟鳩本土香港人囉!

你就先 assume 我呃Q你,以下列出每項事件,自己上網翻查事件來龍去脈,自己用腦分析諗諗我有無點你.

list out:
(1)1998年用吳嘉玲案搞大陸人蛇兒童居港權 (民主黨伙拍社組所為);
(2) 2001年用莊豐源䅁搞出單雙非居港權 (公民黨律師團);
(3) 2012年用菲傭䅁,幚28萬菲印女傭搶奪居港權 (公民政黨律師團);
(4) 2013年幫新移民告香港福利署,奪得新入境既享全額現金綜援及公屋福利 (民主黨及社組所為);
(5) 2009年幫菜園村無土地業權既非原居民,跟有業權既原居民平權,即是香港40萬原居民丁權問題,俾泛民煲大到近60萬 (有20萬無業權既非原居民),邊個埋單賠俾非原居民? 唔係由原居民出錢,而係無辜既香港納稅人找數,香港可建多層大廈住宅既土地更加缺乏! (全部泛民政黨都有份棟香港人);
(6) 立會日夜拉布去拖跨香港, 特別係開地建屋既事,公民黨及民主黨用單雙非居港權及即享福利去引入了90萬大陸新移民到香港,卻跟手阻止開地建屋建新市鎮去容納人口暴漲,就係想以推爆樓價租金及輪爆公屋去製造民怨. (全部,泛民都有份);
(7) 發動佔中堵路去折磨香港人 (全部泛民都有份);
(8) 2015年否決一人一票選特首既政改方案,否則我地香港人喺2017年已經可以集體普選入閘既特首候選人,包括泛民捧出嚟既胡官及薯片曾,咁為咩事口喊民主既泛民要否決政改去制止香港市民有普選權? (全部泛民都有份);
(9) 用難民聲請去引入南亞假難民食福利,以賺取法援律師費,即使整死香港也在所不惜 (民主黨/公民黨律師團及工黨都有份)
(10)2016 年,係立法會拉布拖死醫療改法案,阻止開放香港醫療專業,延續本土醫生群體壟斷市場. (公民黨醫生)

而以上列舉泛民禍港噤多次,單單對香港傷筋動骨,鑊鑊甘! 單單都發生喺你身邊喺你眼前.

引用:
原帖由 Joeycky 於 2018-2-13 06:26 PM 發表 

左派係咩黎架
左派,就係嗰班發動1967年暴動,而俾港英政權武力鎮壓既左派工會人仕,傳統簡稱 "左派" "左仔",佢哋啲頭領喺搞出67暴動後,俾香港皇家警察捉哂去坐監,即使出獄後,連同佢哋家人,都長期遭受香港皇家警隊既政治部(即係政治警察) 監視,一律被排除於公務員團隊及英資機構之外.

左派人仕即使當時喺香港民間,有多大號召力,亦不會獲得港督委任入立法局或市政局當委任議員,就算到80s中港督開放市政局議會俾本土香港人參選(有限度選舉,但立法局維持委任議員制度),呢班左派人仕依然被剝奪參選權,坐政治冷板櫈,一坐就坐咗30年,正至香港回歸中國前才被解禁.

引用:
原帖由 人若流水 於 2018-2-13 02:08 PM 發表

傷講正苦鼓吹殺人放火金腰帶、修撟補路無屍骸既觀念!
你指呢班?

引用:
原帖由 Psyco 於 2018-2-13 18:44 發表

左派,就係嗰班發動1967年暴動,而俾港英政權武力鎮壓既左派工會人仕,傳統簡稱 "左派" "左仔",佢哋啲頭領喺搞出67暴動後,俾香港皇家警察捉哂去坐監,即使出獄後,連同佢哋家人, ...
真係唔識,我諗同你隔左兩代,也許當時年紀少。

引用:
原帖由 Joeycky 於 2018-2-13 07:00 PM 發表

真係唔識,我諗同你隔左兩代,也許當時年紀少。
67左派暴動時,我都未出世,但我外公及父母就俾當時暴動嚇到怕.

以前由細到大聽老一輩講1967年左派暴動折磨香港人去逼迫港英政府,就係怕左派會暴動破壞香港社會穩定,所以2000年回港後,我才每介選舉都投俾泛民政黨,點知現在世事掉轉頭行,原來呢個年代係泛民政黨先會發動暴動,反而係建制政黨會去維持社會穩定,屌鬼!   

2004年,梁家傑就係我住東九龍時投票推佢入立法會既!  2012年搬入元朗,聽大嚿業話唔夠票,我係屋企又7點幾踼拖走去投票俾佢,點知呢班pk發動佔中堵路及掟磚縱火暴亂,以折磨我地香港人為手段去挑中共機!

http://blog.sina.com.cn/s/blog_6cf359370100mk8f.html

......
1995年8月18日,香港《壹周刊》記者屈穎妍、謝明莊以旅遊者身份進入福建沿海非法搜集我軍事秘密,后被發現。他們供認,是受《壹周刊》總編張劍虹指派,來閩拍攝軍事演習情況。福建省安全機關根據《國家安全法》第30條規定,將屈、謝二人驅逐出境。
......

引用:
原帖由 Psyco 於 2018-2-13 06:53 PM 發表

你指呢班?

當然啦……仲有落背耳提名人喔……我要真普洱個班仆街點解吾拉?老癌泥點解吾拉?占中三狗咁耐都未判!侮辱國家個對狗閪做乜仲未還錢?打狗七雄呢?扑狗朱sir呢?點解要咁快判!仲系有咁重判咁重!呢D正苦咪十九咯!

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-2-13 11:55 AM 發表
大陸有文革,香港有佔中,都是因為我不小心放了一個屁而引起。
真係對唔著。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]