• 瀏覽: 54,161
  • 回覆: 700
  • 追帖: 4
+8
引用:
原帖由 hkykh 於 2018-2-13 11:55 AM 發表

乘客講就係完全事實黎架啦?個乘客話佢係特朗普個老豆你又信唔信呀?
問夠50個乘客口供
再問 司機
睇下個法官 信邊個

通常大部分馬迷都係老坑(藍屍)......如果司機証眀到佢有參與佔中.......應該只會重判社會服務令

引用:
原帖由 火腿美人 於 2018-2-13 12:44 PM 發表

唔明你想表達D 乜......你係咪想講警方求其搵條罪告住個司機先, 避免放咗個司機 ?

我知依家警方係用"危險駕駛引致他人死亡罪"正式起訴個司機, 係因為暫時只有"危險駕駛引致他人死亡罪"�證據,......... ...
呢啲是有錢人玩意,冇💰就.....

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2018-2-13 12:52 PM 發表

鬧人就有罪?咁應該全香港人人都有罪
罵人係無罪,但開車中罵司機係可以判罪。
問題在於輕傷乘客都無話行車中罵司機,這樣罵司機乘客何罪之有

一句講晒, 香港黃歹當道, 大聲夾惡一定無錯.

引用:
原帖由 leoandmay 於 2018-2-13 12:50 PM 發表

依家警方唔想俾佢走,所以反對仍佢既保釋
咁警方以後可以求其搵罪告D 疑犯, 然後用"有機會告更嚴重罪行", 唔俾疑犯保釋了............

香港司法已死......

做得巴士司機,應該要有責任揸好車,安全送乘客到站。比人鬧完唔憤氣就可以玩9班乘客?咁我比上司閙,我又去打9佢呀?個個人都有壓力Ga la.。EQ咁低,唔係呢班人不幸,都會到下一班人不幸。成日又話馬迷點點點,馬迷唔係人呀?人地賭馬啫,代表佢地命賤D ga ? 

就算俾人吊完老母都唔可以用人命黎玩,可以扮頭暈唔舒服唔開車,人地咬你唔到,EQ太低了,乖乖地受把啦!阿門🙏🏼

引用:
原帖由 火腿美人 於 2018-2-13 12:58 PM 發表

咁警方以後可以求其搵罪告D 疑犯, 然後用"有機會告更嚴重罪行", 唔俾疑犯保釋了............

香港司法已死......
依點法官定
一件案還一件案,我相信大部份香港市民都支持法官不准保釋。依家說緊19條人命

引用:
原帖由 leoandmay 於 2018-2-13 11:50 AM 發表

根據輕傷乘客說罵司機只是開車前,絕非開車期間。你邊道聽到開車期間罵司機
佢有份鬧,佢當然避重就輕話只係喺開車前鬧車長,幾大都唔認喺開車期間仲一直辱罵鬧車長

但只要根據現場環境嚟抽絲剝繭,今次事件嘅死者及危殆者,絕大部份都係上層嘅乘客,而下層之中,又以車長受傷較輕,即係下層嘅前面甚至企喺車長附近位置嘅人受傷最輕

而嗰條友似乎冇咩受傷,咁即係而嗰條友事發時,係喺下層嘅前面甚至企喺車長附近嘅位置,既然嗰條友事發時,係喺下層嘅前面甚至企喺車長附近嘅位置,當時嗰條友又點會忽然冇繼續辱罵鬧車長

所以今次不幸事件,喺上層嘅乘客係無妄之災,而嗰條友及有份不斷辱罵鬧車長嘅乘客,先至係始作俑者,就反而喺事發時及事發後都甩身冇事

呢次好難幫

引用:
原帖由 wasana 於 2018-2-13 12:24 PM 發表

無錯!
當司機自己感覺情緒不穩定,可以同站長講,暫停駕駛職務。這是專業司機的基本責任。
如果你上司插完你,而家你心情唔好,甘你可唔可以同你老闆講你心情唔好,而家唔想開工,你認為你老闆會放你走嗎?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]