• 瀏覽: 55,786
  • 回覆: 531
  • 追帖: 3
+3
引用:
原帖由 Cepa 於 2018-2-12 11:40 PM 發表
班五毛咁能恨燒煙花,就送哂比佢地係自己家裹燒飽佢!
我懷疑緊你哋係咪精神分裂
呢頭又話建制派取消放煙花虛偽
轉頭又話佢哋鍾意睇煙花
跟住又唔記得咗長毛佢哋 垃圾反對派 一樣建議取消放煙花
究竟你哋心理平唔平衡??

對政府今次決擇有啲失望……

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2018-2-13 12:07 AM 發表
黃絲唔係真心想停放煙花, 佢地只係想用政苦放煙花, 去攻擊政苦無人性.?
點知林鄭真係就犯, 真係對佢失望.?
有道理!!

咁白痴都要問,
留下等待回歸用囉,
都係擺幾個月姐

吊你老味, 林鄭買黃絲怕. 
鄭月華, 因為自己有潛健問題, 又唔敢起訴李桌人班撚樣收黑金. 
吊你老味, 都係689好, 還我689

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-2-12 11:09 PM 發表
大埔公路發生巴士翻側慘劇,造成19人死亡。特首林鄭月娥今日(12日)主動會見傳媒,宣布取消年初二煙花匯演,這場原本歷時約23分鐘的匯演,涉及約五噸極危險的火藥,璀璨煙花不再,這批火藥又如何處理?

https:// ...
你條友政府放你又鬧 唔放都唔啱 你是否過年唔出街 唔食飯唔瞓覺呀

引用:
原帖由 avitalibera 於 2018-2-13 12:51 AM 發表
偽善社會,不過明白政府係費事俾人借題發揮,難得叫平靜咗大半年
咁就更加畀人覺得呢個政府廢到認為自己面對唔到對家點樣借題發揮,亦無智慧拆解

引用:
原帖由 kwk888 於 2018-2-13 01:48 AM 發表

你條友政府放你又鬧 唔放都唔啱 你是否過年唔出街 唔食飯唔瞓覺呀
樓主幾時鬧政府放煙花? 你邊隻眼睇到?

引用:
原帖由 a_drew 於 2018-2-12 11:19 PM 發表
拎去大鴉洲燒毀
拎去澳門或大陸 反正佢哋放

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2018-2-12 11:25 PM 發表
歐周成日恐集, 有無停過足球賽事??
遊客訂左酒店睇煙花, 點同人交代?
傷痛還傷痛, 路還是要行, 地球還是要轉.?
真係咁怕黃絲? 事事政治化.?
黃絲反中亂港 政府做乜都話唔啱 反正決定咗 初二自己找節目

去狄士尼放佐去

永久取消放煙花。

初一照花車!初三照跑馬!初二就取消!好野

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2018-2-13 12:07 AM 發表
黃絲唔係真心想停放煙花, 佢地只係想用政苦放煙花, 去攻擊政苦無人性.
點知林鄭真係就犯, 真係對佢失望.  
小弟覺得奶媽做法吾錯得晒喎,民眾是什麼?!虛偽、貪心、自私、愚昧、情緒化、做事情不能持之以恆...等等,見到有人排晒長龍去捐血,這些都情緒化表現一種,如果真的是一個良好公民,不會只在此刻才捐血,平時踴躍捐血,血庫內血存量自不然常充裕,根本不需要如時排長龍,片刻激情,情感表達,過去華東水災,血濃於水的籌款,荔園臨闗閉時,D人迫爆進場,平時不去的道理是一樣的,追求片刻效果,然而,做好過吾做(官與民),去當一個麻木不仁之徒,奶媽無錯架。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]