• 瀏覽: 83,494
  • 回覆: 604
  • 追帖: 6
+8
引用:
原帖由 kazaf0207 於 2018-2-12 11:41 AM 發表

無知嘅說法
李嘉誠益了你們什麼?

引用:
原帖由 raykw531 於 2018-2-12 11:35 AM 發表

你5係lT就5好亂講,5係反對創科局,而係應將創科署升格,味成立創科局已定咗條癈柴做主席,你睇下成立咗3、4年,創科局做到d乜撚野
屌!將創科處升格?咪又係廢柴做處長

引用:
原帖由 fu3discuss 於 2018-2-12 11:42 AM 發表

咪係.. pccw 超霸道. 但呢處講只會被無知者屌反轉頭... 港豬可悲.
李澤楷有齊最強背景及資源, 也曾是騰訊最大股東

結果什麼都沒搞出來
只玩財技抬錢走

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-2-12 11:41 AM 發表

那關先進柒事??
生活指數高嘅城市經濟會比較活躍, 亦具備更足夠條件引入科技, 提升基礎建設改善市民生活。
我們無需自家研發出高鐵, 但可以買到香港, 我們無需拍電影但可以欣賞到最新嘅荷里活電影, 這就是先進。

引用:
原帖由 raykw531 於 2018-2-12 11:45 AM 發表

lT=創科、但創科就5一定係lT。
It 不一定是創科

it 投票的, 很多只是在公司搞打印機, 回答公司內 layman 的簡單電腦問題

有什麼系統項目???

都唔知做乜尻
又話重點搞網購
但又不斷開地舖

真係睇佢幾時又玩瓜埋間公司

引用:
原帖由 kazaf0207 於 2018-2-12 11:46 AM 發表

生活指數高嘅城市經濟會比較活躍, 亦具備更足夠條件引入科技, 提升基礎建設改善市民生活。
我們無需自家研發出高鐵, 但可以買到香港, 我們無需拍電影但可以欣賞到最新嘅荷里活電影, 這就是先進。
香港有什麼自創成功先進的?

中國有微信支付寶比亞迪大疆
美國微軟蘋果uber facebook google
德國紐豹西門子 Sap
荷蘭有恩智浦
日本佳能 松下
台灣怎也有台積電及鴻海

香港呢?

引用:
原帖由 raykw531 於 2018-2-12 11:47 AM 發表

咁創科署e傢係咩地位,就係689連一個署都控制不住,所以搞個新囉
叫得689
就註定你們失敗

因為你們支持田北俊李嘉誠反梁英

抵撚你們仆街

引用:
原帖由 中頑童 於 2018-2-12 10:24 AM 發表

對 所以網購要做足功課

之前係"韓國"個網 網購D 新衫 仆街 仲衰撚過大陸製

韓國野真係信唔L過
買衫唔試過上身
又點知好唔好睇呢

我唔明啲女人點解買衫唔駛試

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-2-12 11:43 AM 發表

李嘉誠益了你們什麼?
富豪地區集中嘅城市貢獻出其貿易所得部分作為政府稅收, 而香港得以長年推動大型基建並維持低稅率及完備福利主要依賴富豪稅收。
以統計處估計, 香港最尖端1%富豪便佔去全部稅收約7成

你真係未撚瞓醒

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]