• 瀏覽: 83,491
  • 回覆: 604
  • 追帖: 6
+8
【本報訊】香港電視(1137)主席王維基總以挑戰者姿態出現。由城市電訊引入回撥長途電話、香港寬頻(1...

如果大家唔想屋企人失業,建議大家千萬唔好支持網購!
有dL樣祗為自己得益,完全唔會理會大衆就業市場,個個網購dsales冇工做,你地屋企人失業點維持家庭呢???????

新聞來源連結:

http://s.nextmedia.com/apple/a.php?i=20180212&sec_id=15307&s=0&a=20303167

HKTVMALL 快D引入更加多 牌子仲好喇

有D直頭係死貨就算喇 

毒果,好毒,唔睇。

我只係見到, 叫和諧理性的人, 包括王維基, 超區叫人投民主黨
反創科局的莫乃光仍然可有IT 界支持

香港玩撚完喇..

SIDE 鳩氣

玩網購?? 成班撚樣香港人反大陸, 在香港怎會火得起來??

意識形態掛帥的香港人

反壟斷卻撐八達通反支付寶微信
反地產霸權卻撐田北俊李嘉誠反梁英董建華
撐創新卻支持拉倒創科局的莫乃光

一句到尾, 香港落後及被大集團壟斷, 是抵撚死的..

引用:
原帖由 dino0629 於 2018-2-12 10:01 AM 發表
【本報訊】香港電視(1137)主席王維基總以挑戰者姿態出現。由城市電訊引入回撥長途電話、香港寬頻(1...

如果大 ...
各有各做。

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-2-12 10:07 AM 發表
我只係見到, 叫和諧理性的人, 包括王維基, 超區叫人投民主黨
反創科局的莫乃光仍然可有IT 界支持

香港玩撚完喇..

SIDE 鳩氣

玩網購?? 成班撚樣香港人反大陸, 在香港怎會火得起來??
IT 界,好多根本唔係做 IT ,擺明種票。
臨選舉前就突然係 IEEE 有一班 “engineer” 登記做選民

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-2-12 10:12 AM 發表
意識形態掛帥的香港人

反壟斷卻撐八達通反支付寶微信
反地產霸權卻撐田北俊李嘉誠反梁英董建華
撐創新卻支持拉倒創科局的莫乃光

一句到尾, 香港落後及被大集團壟斷, 是抵撚死的..
都係個句 班上晒岸GA 中年人 係樓市到賺到笑哈哈 又有班後生幫佢供樓 當然支持地產霸權喇最好愈升愈有TIM

唔好忘記 人本性係自私

其實面對面sell 嘢有好多心理學嘅道理在裡面。 譬如壓力銷售, 以前賣音響嘅好多都係呢種手法。譬如有些消費者感覺不好意思麻煩sales就下錯購買的決定, 賣衣服賣鞋的就經常有這種情況。 確實有一些sales非常厲害, 常常都可以抓住消費者的心態而進行銷售。  總之零售業包含好多現象。 其實在學校就應該教導學生如何做一個精明的消費者。  
網購其中一個最大最大的優點就是有好多平時見不到的商品, 只要肯花點時間絕對找到要買的東西。 消費者的消費行為不會被集團壟斷, 譬如我屋企樓下百佳就沒有蒙牛牛奶。 而且只有3個牌子牛奶在賣。
而網購最大的毛病就是如何分辨商品質量的好壞。 

引用:
原帖由 中頑童 於 2018-2-12 10:17 AM 發表

都係個句 班上晒岸GA 中年人 係樓市到賺到笑哈哈 又有班後生幫佢供樓 當然支持地產霸權喇最好愈升愈有TIM

唔好忘記 人本性係自私
吓?但係宜家係班後生嘅口講反地板霸權,但身體卻支持喎

條 仆街想搞亂香港

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2018-2-12 10:20 AM 發表

吓?但係宜家係班後生嘅口講反地板霸權,但身體卻支持喎
點支持法 唔係申請公屋咩

引用:
原帖由 behappy1997 於 2018-2-12 10:19 AM 發表
其實面對面sell 嘢有好多心理學嘅道理在裡面。 譬如壓力銷售, 以前賣音響嘅好多都係呢種手法。譬如有些消費者感覺不好意思麻煩sales就下錯購買的決定, 賣衣服賣鞋的就經常有這種情況。 確實有一些sales非常厲 ...
對 所以網購要做足功課

之前係"韓國"個網 網購D 新衫 仆街 仲衰撚過大陸製

韓國野真係信唔L過

引用:
原帖由 中頑童 於 2018-2-12 10:21 AM 發表

點支持法 唔係申請公屋咩
誰趕走有心打地產狗的董建華及梁英??

就是你們班年青人.. ...

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-2-12 10:24 AM 發表

誰趕走有心打地產狗的董建華及梁英??

就是你們班年青人.. ...
至少我無 我支持梁生的 依家777本身想行呢條路 但感覺雷聲大雨點小

董建華個代應該唔關後生事掛 係個班上車業主咬佢姐

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]