• 瀏覽: 134,682
  • 回覆: 976
  • 追帖: 17
+13
又唔係返工,又唔係急屎,快嗰5分鐘有咩用??

車長俾班賭徒開拖,吵鬧,一味少那媽,班乘客輸馬輸到傻咗,猛叫車長開快d,可能當佢冠軍騎師咁,

上呀。。。。上呀。。。
終點就係攬炒

九巴係唔理會乖客安全
放工時間唔安排多班次
一味人行入D巴士下層嚴重超載

車長咁年輕,下半生係咁終止咗,用一車人嘅生命黎學會後悔,代價太大

引用:
原帖由 234282 於 2018-2-11 10:45 AM 發表

一切都是死神的安排,放在一起,迷底及因果報應已揭穿了。

香港有一批黃屍暴徒,霸佔了中環,旺角,縱火,呢單案是史上最嚴重罪行,呢種黃屍式暴力帶入了香港,語言暴力以為冇事,看吧,賭徒的語言暴力已換上了性命 ...
其實你地自己覺唔覺得你地好煩,乜都可以拉上黃藍,幾十歲人唯恐天下不亂,怕唔怕最尾二年有報應?

我都好懷疑經過呢單野,
那些成日騷擾車長的麻煩乘客真的會反省
避免製造下一次悲劇嗎?

死咁多人仲黃c藍c,你班仆街咁多人死唔見你死!

引用:
原帖由 堅離地人 於 2018-2-11 11:04 AM 發表
又唔係返工,又唔係急屎,快嗰5分鐘有咩用??

車長俾班賭徒開拖,吵鬧,一味少那媽,班乘客輸馬輸到傻咗,猛叫車長開快d,可能當佢冠軍騎師咁,

上呀。。。。上呀。。。
終點就係攬炒
罵人果個間接累死咗19 個人。 香港已死。

引用:
原帖由 oldbeer 於 2018-2-11 10:05 AM 發表
其實睇毒果d報導一味打落水狗都幾谷氣

有報導話司機出事後有去後排視察,即有馬迷吊七佢點渣車並揮拳攻擊車長
呢d一句後就無再報
但就狂後加乜掛住 whatsapp 打落水狗

佢有去視察但比人攻擊又唔提
同埋點救  ...
我淨係知道佢整死左19個人 

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2018-2-11 10:09 AM 發表

講真要負上最大責任係九巴特區政府高薪高官⋯⋯⋯巴士公司不停購入新款大型載乘量多巴士⋯⋯⋯完全無考慮香港路面情況⋯⋯⋯特區政府監管部門無細心審批所有型號巴士 ...
車牌L字頭舊車黎架白痴仔

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2018-2-11 11:08 AM 發表
上咗車,成車既命就交給司機,所以屌司機系好能on9
完全同意
出事重傷佢再小爆個車長都無用
d友成日騷擾車長真係見唔少
終於出事!!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]