• 瀏覽: 134,724
  • 回覆: 976
  • 追帖: 17
+13
呢個80後車長只顧個人榮耀同感受不顧乘客安危

引用:
原帖由 十三個我 於 2018-2-11 10:10 AM 發表
https://youtu.be/mEZ3flDFUJs
警方已確認疑有人不斷指責司機遲到?
睇黎9成係D馬仔輸錢就將怨氣發洩落司機到
吾好轉移視線,你如覺得生命受威脅或其它原因,可以報警吾開車,但拎人命較飛就一定吾得,呢單野無論如何,巴士佬入硬罪

引用:
原帖由 234282 於 2018-2-11 10:24 AM 發表
我也很奇怪這次意外像死神來了般的發生,大家看看是不是。

一群賭徒在馬場輸了錢,帶著洒氣,霉氣,怨氣的離開了英雄地,天寒地凍,在街上多一分鐘也多難受,正當無處發洩之際,死亡巴士到站,剛好遲了5分鐘。

...
合理分析
師兄請 copy 去 其他 post 告知其他人唔好干擾車長

引用:
原帖由 lhk001 於 2018-2-11 10:06 AM 發表

最多坐2年
如果佢係故意玩嘢開快車, 直頭係謀殺

太年輕真係唔好做呢行
間中見d成個𡃁仔咁
廿零就揸架大巴出去舞
手上揸住路面車上幾多條命
職業司機EQ好重要

冇人情,冷血的畜牲謀殺了十九條人命,拆散了十幾個家庭,就算判終身監禁都補救唔到既過錯!

責任重大又待遇差仲間中會俾乘客鬧同打, 相信以後更少人入行做巴士司機
司機都係轉揸地鐵唔怕俾人閙同過勞, 乘客都係轉搭地鐵最多延誤唔會慘死

引用:
原帖由 麥維他消化餅 於 2018-2-11 10:21 AM 發表

你都oN9既,系司機錯就糸錯,人地點報導糸人地既事,點報導都要你管?司機隨時判謀殺,判五七年
大哥 唔使鬧我on9呀 我不可以發意見?
我覺得毒果報導手法有問題不可以?

意外都發生左 無人想,最緊要有好好善後,人係你請車係你嘅乘客係你客人,巴士公司責任最大

坐係車裡面都見到單輪行車,毒果真係冇得輸

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2018-2-11 10:09 AM 發表

講真要負上最大責任係九巴特區政府高薪高官⋯⋯⋯巴士公司不停購入新款大型載乘量多巴士⋯⋯⋯完全無考慮香港路面情況⋯⋯⋯特區政府監管部門無細心審批所有型號巴士 ...
人嘅問題,我坐咁耐車又唔見有事?

apple daily readers fast go to hell la

上車罵個司機就等於玩火。
人有情緒。俾人話幾句火遮眼乜都做得出。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]