• 瀏覽: 2,945
  • 回覆: 49
+4
呢家黃屎話佢地說了算!!!

黃屍唔知咩叫錯,所以唔明

引用:
原帖由 levelone 於 2018-1-29 09:31 AM 發表
【明報文章】立法會補選,因議員被DQ(取消資格)開始;誰不知到補選提名,還是在玩這個遊戲。與2016年立法會選舉同一名政府選舉主任,為求DQ參選人,「龍門」任搬,甚至不惜「今天的我打倒昨天的我」,手段之低莊, ...
關乜 EO 事?你估政府部門 EO 好大咩,唔識出少句聲啦

基本法當然是由立法者說了算,咁白痴的問題都問?
若不同意基本法,拿起武器反抗革命吧。
仲想參加立法者的選擇遊戲?智將才會這樣。

乜啲人真心擁護基本法?反國教反國歌佔中都係佢地喎!佢地最反對香港是中國不可分割的一部份咁都叫擁護?當香港人儍瓜?

"由2016年立法會選舉不能說「港獨」,到今日就不能講「自決」"
當年立會選舉在9月舉行,核實資格當在之前。
但在同年11月底,民主老祖宗,前督肥鵬訪港提到︰

"彭定康昨形容自決與港獨幾近相同(pretty much the same),是玩文字遊戲(play with words)"

選舉主任聽到舊老細咁講先知之前做錯。今日只是作出正確決定而已。

成班都on狗,dq 佢唔係因為佢係反對派,係因為佢係港獨撚

一句到尾, 眾痣撚係咪搞民主自決?過往提倡左幾多次民主自決?
香港係中國一國兩制嘅城市,你要搞港獨就唔該自己起朵,唔好走黎做返共產黨嘅走狗嘛。中國共產黨唔通明知你係港獨撚,仲放你入黎做諜?

歐盟及美國支持西班牙中央政府,解散成個自治區既議會及拉支持公投獨立既議員,誰説了算?

引用:
原帖由 lewark 於 2018-1-29 10:13 AM 發表

點解抗拒威權政府又要死去效忠威權政府,
選舉主任幫手實現佢地抗拒威權政府的理想吧了。
選舉主任甘願做親中奴才,效忠北京阿爺主子實現獨裁理想,好一件高質素奴才

引用:
原帖由 walkera2006 於 2018-1-29 11:34 AM 發表

選舉主任甘願做親中奴才,效忠北京阿爺主子實現獨裁理想,好一件高質素奴才
犯民班狗要抗拒威權政府。
但又仆去效忠乃共。甘願做奴才。

其實都無錯
時空唔一樣
法律係唔同嘅時間
好可能有唔同嘅解讀
所以犯同一法
係法庭判有唔同嘅判決
呢 D POST 笑下咪算囉
唔洗認真
事實係⋯⋯周庭俾 DQ 係佢應得嘅
引用:
原帖由 andy1958_1 於 2018-1-29 09:58 AM 發表
昨天做錯了,
今天改番正都唔啱?

最唔奴才咪係黃絲囉,收美金、拿美籍。
引用:
原帖由 walkera2006 於 2018-1-29 11:34 AM 發表

引用:
原帖由 lewark 於 2018-1-29 11:49 AM 發表

犯民班狗要抗拒威權政府。
但又仆去效忠乃共。甘願做奴才。
佢地又話不做共產奴才,但又自願申請做共產奴才,仲要不摘手段地去爭取做奴才.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]