• 瀏覽: 4,615
  • 回覆: 53
杜汶澤 都不介意自己個套 空手杜,在港收幾萬蚊,最介意不能在內地賺億億聲。

"芳華"是一部好電影,不過香港人不識欣賞。

引用:
原帖由 dalunwan 於 2018-1-28 05:46 PM 發表

香港系反共基地

委員長安排好
香港係反共基地,亦係一個自我邊緣,孤芳自賞的城市

引用:
原帖由 dalunwan 於 2018-1-28 05:47 PM 發表

因為 香港人民裏面好多留居的越南難民
係咪呀?越南回國華僑就好多。好似嗰亡國興咁。純正越南人我就未遇過。

引用:
原帖由 clipperwood 於 2018-1-28 12:45 PM 發表

依你的說法......杜汶澤套空手導又是否杜生終於成功令香港人唔再關心香港
秒殺,佢地講野前都唔搵個腦諗下

部分有關文革故事,

好難有共鳴!

只有荷里活大片,MARVEL系列之類,

港中兩地才會一樣大收!

藍絲五毛仲咩唔包場去睇呀。。你地唔愛國啦?!

香港人只睇無劇情純CG荷里活英雄片。

新戲收14.1億人仔, 國內電影市場真係好龐大, 難怪老外也要爭相進入國內電影市場... 人仔好有吸引力啊...

留名

引用:
原帖由 齋睇唔買 於 2018-1-28 07:15 PM 發表
香港人只睇無劇情純CG荷里活英雄片。
應該話大部分香港人揀在戲院睇大製作,原因係戲飛唔平,一張正價飛閒閒地八、九十蚊以上。
睇劇情片冇必要揀在戲院睇,可以等HBO、出DVD,甚至在網上睇!

套芳華好有深度.估唔到大陸咁收得.係宣傳成功定真係咁多人有共鳴?

引用:
原帖由 tcell 於 2018-1-28 06:13 PM 發表
"芳華"是一部好電影,不過香港人不識欣賞。
好多香港青年都有個越南媽媽

引用:
原帖由 香港終歸變漁港 於 2018-1-28 06:24 PM 發表

香港係反共基地,亦係一個自我邊緣,孤芳自賞的城市
香港人民有無記電視
裡面唔會出現解放軍做戲

引用:
原帖由 jetflyer 於 2018-1-28 06:39 PM 發表

係咪呀?越南回國華僑就好多。好似嗰亡國興咁。純正越南人我就未遇過。
女皇留下二萬越南難民
香港人民早就包容左啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]