• 瀏覽: 46,624
  • 回覆: 471
  • 追帖: 10
+60
引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2018-1-19 10:47 PM 發表

台灣我成日去啦,洗少少錢就可以做皇帝!
我去大陸就有這樣的感覺了。

引用:
原帖由 宇宙肥肥手袋 於 2018-1-19 10:51 PM 發表

可憐!大陸和香港的樓價冠絕全球,租金也是冠絕全球,賺的錢都給了業主了,還是劏房呢。
你繼續自我陶醉吧,人哋數據理據清清晰晰,你狡辯都冇人會信你。

引用:
原帖由 宇宙肥肥手袋 於 2018-1-19 10:52 PM 發表

我去大陸就有這樣的感覺了。
你有回鄉證嗎?

台中機場仲細過大陸D火車站 ,簡直失禮死華人!

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2018-1-19 10:48 PM 發表
去台灣玩 畀多少少貼士,佢哋千多謝萬多謝,當我神咁拜!
哈哈!痴人説夢話。若是真的這證明台灣人有修養好禮貌。反觀大陸?給了小費還在背後罵人,還説別人給得少。我大陸的朋友説的,所以以後他乾脆就不給。

引用:
原帖由 宇宙肥肥手袋 於 2018-1-19 10:55 PM 發表

哈哈!痴人説夢話。若是真的這證明台灣人有修養好禮貌。反觀大陸?給了小費還在背後罵人,還説別人給得少。我大陸的朋友説的,所以以後他乾脆就不給。
台灣人為咗小小貼士,連做人嘅尊嚴都冇埋!

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2018-1-19 10:51 PM 發表

台灣真係一個垃圾的鬼地方 !
你在影射你自己嗎?你除了會説這句話之外還會説一些實質的例子嗎?

引用:
原帖由 宇宙肥肥手袋 於 2018-1-19 10:43 PM 發表

假大空是老共的看家本領,十五年內超英趕美,廿年內超越亞洲四小龍,結果如何了?又給世人當笑話。
台灣把境外的主要是大陸的台資企業的產值,計算在內,只是統計數字漂亮,拉高了台灣GDP和人均GDP,但對實質的生活水準沒有任何幫助,因為產值是在大陸產生的,得益的是大陸人,稅收、就業、大部分供應鏈、帶動的周邊產業,都是在大陸,你統計一下數字有什麼意義?

引用:
原帖由 宇宙肥肥手袋 於 2018-1-19 10:56 PM 發表

你在影射你自己嗎?你除了會説這句話之外還會説一些實質的例子嗎?
台灣呢個地方我只能用垃圾嚟形容,因為最貼切!

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2018-1-19 10:52 PM 發表

你繼續自我陶醉吧,人哋數據理據清清晰晰,你狡辯都冇人會信你。
數據?已看過了!你才是狡辯呢!二岸四地哪個地方的人民生活水準最低的?世界的人都知道。

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2018-1-19 10:54 PM 發表
台中機場仲細過大陸D火車站 ,簡直失禮死華人!
真有其事?

引用:
原帖由 宇宙肥肥手袋 於 2018-1-19 10:58 PM 發表

數據?已看過了!你才是狡辯呢!二岸四地哪個地方的人民生活水準最低的?世界的人都知道。
你睇過全部資料?乜你睇唔明咩?人哋好清晰喎!

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2018-1-19 10:56 PM 發表

台灣人為咗小小貼士,連做人嘅尊嚴都冇埋!
真有其事?你又在夜郎自大了。

引用:
原帖由 宇宙肥肥手袋 於 2018-1-19 10:59 PM 發表

真有其事?
你未去過台中機場咩?你真係要去見識下,好失禮人!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]