• 瀏覽: 15,047
  • 回覆: 157
  • 追帖: 1
+7
日本自從福島事件之後根本就從無間斷咁排d幅射水出去個海度
我以前做日本公司有d日本仔放假都唔返老家了
等d人仲成日話無野呀唔怕架... 我就唔會去啦
當然, 日本fans就梗係會話邊度都有幅射架啦
但佢果度係特別高丫嘛! 去玩啫, 唔駛玩命呀?! 大把地方好玩啦 

引用:
原帖由 siutatbo 於 2018-1-12 11:36 AM 發表
日本原子能規劃委員長更田豐志昨日(11日)訪問福島縣楢葉町,並與町長松本幸英討論福島第一核電廠淨化的含氚廢水問題。更田表示,將廢水稀釋後排入海中是唯一手段,且對環境並無影響。他表示:「若無法在今年決定的 ...
佢地已經飲左幾年, 估計我地而家開始飲, 都有最少幾年命, 所以佢都算係負責

根本就係日本政府力壓事件, 咁當然多得美國一樣唔隊爆佢啦, 一位澳洲物理學家Helen Caldicott話福島單野根本勁過切爾諾貝爾, 只不過因為果單係前蘇聯, 西方點都要做大佢

就講到福島好似一般核事故咁

切爾諾貝爾得一座反應堆出事, 但福島係3座出事, 前者唔會影響全世界, 後者都今日依然影響太平洋

最最最大鑊係受幅射影響而發病係由5至10年不等, 所以令人忽略呢個危險

引用:
原帖由 maygi 於 2018-1-12 01:39 PM 發表
環保戰士又死能晒
http://gia.info.gov.hk/general/201705/13/P2017051300560_photo_1117595.jpg
食緊受屍唔得閑理....

排咗啦……我相信

小日本真係害人不淺,每個世紀都要整單大野毒害全世界

如果係冇事,駁去食水管比居民飲番囉!

其實好白痴,唔排走就好危險,排走又會對公衆冇影響? 精神分裂!

引用:
原帖由 siutatbo 於 2018-1-12 11:36 AM 發表
日本原子能規劃委員長更田豐志昨日(11日)訪問福島縣楢葉町,並與町長松本幸英討論福島第一核電廠淨化的含氚廢水問題。更田表示,將廢水稀釋後排入海中是唯一手段,且對環境並無影響。他表示:「若無法在今年決定的 ...
點解香港啲環保L唔去日本領使館抗議?

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2018-1-12 06:27 PM 發表 

點解香港啲環保L唔去日本領使館抗議?
因為日本事,同地產會無關係囉!

最怕日笨官方檢測輻射劑量再造假

既然對人畜無害,又唔會污染環境,不如將D輻射水包裝入樽擺响超市賣啦,話唔定D日本科學家話飲左會變超人都唔定…

要全人類幫佢埋單

引用:
原帖由 hangten 於 2018-1-12 12:10 PM 發表
應該將福島輻射水噴向中國漁船
你咁冇人性

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]