• 瀏覽: 28,844
  • 回覆: 169
  • 追帖: 2
+6
希望黃絲睇到乜嘢叫做生於亂世,民不聊生!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2018-1-12 11:37 AM 發表
台灣有民主,但民不聊生
香港一𨶙樣

引用:
原帖由 siutatbo 於 2018-1-12 11:59 AM 發表

呢啲係傑青們話嘅,相信伯伯無講過。
呢D係小英子話嘅, "全台灣用愛就可以發電"😂😂😂

引用:
原帖由 小稀 於 2018-1-12 11:57 AM 發表
呢個阿伯都離晒普,?
有民主,
點解唔將民主當飯食?
呆灣正苦比低端人士入冊,低端人士深深感動,跪謝English菜提供温飽

呆灣充滿莫名奇妙的法律,香港人會覺得匪夷所思,例如說了不尊重的說話,做了不尊重手勢,婚後外遇也要坐牢,十分不文明開放。

引用:
原帖由 不打醬油 於 2018-1-12 03:07 PM 發表
希望黃絲睇到乜嘢叫做生於亂世,民不聊生!
精神正常就不會做黃絲

香港有好多老人家拾紙皮,汽水罐等去自力更生. 相反有d新移民就有手有腳唔去搵野做, 重搵社工幫手去攞綜援添啦. 
問果d老人家, 佢地就好有骨氣咁話, 要靠自己.
問果d新人類, 佢地就不停話自己點慘點慘. 
高下立見. 

引用:
原帖由 HK官商合謀0002 於 2018-1-12 11:56 AM 發表

深水埗西九龍中心,日日有人在CANTEEN食2手飯,香港笑人臺灣,日本,睇下自己的老人先講啦
陸蝗食二手飯,

老綜用嚟叫雞,

傷講真係人間天堂。

民不聊生 大後退

全世界邊樹冇乞衣?

引用:
原帖由 stabber 於 2018-1-12 02:12 PM 發表

阿伯係國民黨員,英姐話對唔住!幫唔到你!
蔡英文政府不務正業,只顧迫害國民黨,毫無君子之風,適逢明日是「小蔣」蔣經國逝世三十周年,他任內推動十大建設,開放黨禁、報禁,深得人心,期望國民黨對內團結一致,對外尋求與新黨、親民黨合作,於年底「九合一選舉」中大勝而回,2020年重奪政權,改善與對岸的關係,以經濟發展為施政重心。

引用:
原帖由 DonaId 於 2018-1-12 02:21 PM 發表
五毛又話國家已經崛起來了, 點解還有有咁多低端屁民?
呆灣都崛起來只係黃屎一廂情願諗法

引用:
原帖由 ka626168 於 2018-1-12 11:46 AM 發表
我住深水埗,去喝早茶時,有幾次經過7仔,見一衣衫襤褸嘅流浪漢,偷取走門口嘅飲料,我覺得奇怪,點解售貨員 ...
有時候,「正義」唔一定下下出聲

引用:
原帖由 kotae 於 2018-1-12 03:21 PM 發表
香港有好多老人家拾紙皮,汽水罐等去自力更生. 相反有d新移民就有手有腳唔去搵野做, 重搵社工幫手去攞綜援添啦. 
問果d老人家, 佢地就好有骨氣咁話, 要靠自己.
問果d新人類, 佢地就不停話自己點慘點 ...
我所認識的新移民朋友,比本地人更勤力,湊仔、照顧老人家對社會都有貢獻,小朋友返學就去做洗碗等工作,我認為不應該一竹竿打一船人。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]