• 瀏覽: 1,285
  • 回覆: 13
+3
豆腐莊攪咁撚多野把撚咩!雙重標準,豆腐莊你唔覺好矛盾?豆腐莊不斷重複炒作鄭若驊.......豆腐莊有沒有質疑毛掹淨「以欺騙手法獲取利益」罪。

引用:
原帖由 kwan1516 於 2018-1-11 11:52 PM 發表
豆腐莊攪咁撚多野把撚咩!雙重標準,豆腐莊你唔覺好矛盾?豆腐莊不斷重複炒作鄭若驊.......豆腐莊有沒有質疑毛掹淨「以欺騙手法獲取利益」罪。
毛孟靜好似無講佢有什麼銀行文件,
而且毛孟靜係大家都知佢有僭建事件之後再次當選,毛孟靜亦唔係律師/工程師,
毛孟靜話佢唔識比驊姐更有說服力。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2018-1-12 12:26 AM 發表

毛孟靜好似無講佢有什麼銀行文件,
而且毛孟靜係大家都知佢有僭建事件之後再次當選,毛孟靜亦唔係律師/工程師,
毛孟靜話佢唔識比驊姐更有說服力。
一樣的遊戲規則,咪毛孟靜、驊姐兩個一齊下台...........你有兩把尺架?
佢有僭建事件之後再次當選?嘩!你咪吹啦,係得你一個搵理由開脫!我唔該你唔好自己講做證據啦!你講就係證據呀?你係李慧玲呀?毛孟靜話佢唔識就想算數?梁錦松亦唔係律師佢買車要批鬥到下台,甘點解呢班「立法」會議員冇事?

引用:
原帖由 kwan1516 於 2018-1-12 12:48 AM 發表

一樣的遊戲規則,咪毛孟靜、驊姐兩個一齊下台...........你有兩把尺架?
佢有僭建事件之後再次當選?嘩!你咪吹啦,係得你一個搵理由開脫!我唔該你唔好自己講做證據啦!你講就係 ...
你地講的毛孟靜僭建事件係2012年左右,人地2016年當選。

作為香港人,無理由唔知。

而且立法會只有監督之能,而政府官員就有實權,所以對政府官員的要求肯定高一線。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2018-1-12 01:10 AM 發表

你地講的毛孟靜僭建事件係2012年左右,人地2016年當選。

作為香港人,無理由唔知。

而且立法會只有監督之能,而政府官員就有實權,所以對政府官員的要求肯定高一線。
其實鄭女仕的確應辭官...........有僭建一係就唔理官員定建制泛民,全部一齊落台,唔好撚剩係自己有就得,一句政府官員的要求肯定高一線就當無事發生!如果係建制派........泛民肯定嘈到拆天........你又講只有監督之能?
作為香港人,你無理由唔知毛孟靜2012年,她代表公民黨參加2012年香港立法會選舉出戰九龍西地區直選,成功當選。以理贏人,應該以事論事,點解毛孟靜車房變住宅8年未還原.......作為香港人,你無理由唔知

引用:
原帖由 winter88soldier 於 2018-1-12 01:48 AM 發表

社會不可能包容律政司長知法犯法鄭若驊資深大律師其身不正犯法僭建必須辭職!
另一方面,唔理官員定建制泛民,全部一齊必須辭職.......社會不可能包容其身不正犯法僭建

日日在自言自語. 真可憐.

政府會聽香討的病人意見.

引用:
原帖由 winter88soldier 於 2018-1-11 11:44 PM 發表 
Barrister Teresa Cheng SC from Des Voeux Chambers (DVC) had set the worst example for the people of Hong Kong and should be struck off the Roll of Barristers and locked up in prison.

http://news.rthk ...
世上就係有啲「因公忘私」嘅人去建設呢個世界,
一班磚業破壞者當然唔會了解,
佢哋亦唔願意了解,
因為愈了解清楚……愈顯得佢哋自私自利。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]