• 瀏覽: 48,677
  • 回覆: 450
  • 追帖: 8
+20
根本佢個仔踢到人同阿伯打人都係得佢講

我地片睇到的只係佢向度嘈,仲要有人咁得閒企足咁耐幫佢拍片

連佢話車門夾到佢彈起果吓都係得佢講

完了,咁多人撐個逃走的老伯,,,我可以講港人真愚昧。

引用:
原帖由 股票招財貓 於 2018-1-11 06:49 PM 發表

但大把人一聽見係自閉症小朋友就搶住要做好人

3個字: 釘書健
咁叫警方介入啦,咁小事嘈來嘈去。

以我見過,有親咩事,如果唔知乜來龍去脈,香港人絕大部分都幫女人同細路。
而家成車人不但唔幫佢,仲話佢蝦阿伯,叫佢睇住個仔。
睇來成車人都好憤怒。

引用:
原帖由 Pen_ny 於 2018-1-11 12:51 PM 發表
我覺得個港職員做得無錯 一陣大力左又會惹官非 可能坐得重耐過阿伯
警員被拍攝到一小段片都要入獄,港鐵職員更加無必要介入
這種人怨天怨地,隨時呃賠償

引用:
原帖由 沉默的等待 於 2018-1-11 06:47 PM 發表

佢個仔咁細個,有無個亞伯的相?

個亞伯還得拖,應該都是行得走得果隻。

完!
即係係唔係小朋友細做乜都得?
個重點係唔係放錯咗?
黃女士仲要講一句「自閉兒的行為不是錯」

如果你覺得小朋友細同埋佢有病=佢可以踢人

咁點解無人話阿伯老俾人踢係唔好

一個老一個小朋友

我無話阿伯踢佢啱,阿伯行為控制唔到,可以避免

自己個小朋友可以控制啦,要睇篇文,原來黃女士當日自己一個帶兩個小朋友,一個自閉,一個輕度智障,兩個都需要special care,你一個女人係唔係可以照顧到?搵唔搵到人/機構幫手?

代入返佢,點解佢咁激動,講來講去,佢覺得好委屈,我個仔有自閉架,點解你哋唔體諒,我一個人帶住兩個,另外一個人又咁咁咁.....

我想講係無人知你背後有幾慘,成日話人歧視,但一有事就將呢件事掛喺口邊講.....

如果呢件事既小朋友唔係自閉大家既反應又會係點?

引用:
原帖由 MYWAY 於 2018-1-11 01:36 PM 發表
唔知誰是誰非
但呀伯有打人都冇權扣人,
是否逃票都可一走了之?
逃票即人贓俱獲!打人只是片面之詞!咁都相題並論?

引用:
原帖由 股票招財貓 於 2018-1-11 06:49 PM 發表

個女人本身都唔係正常。一件咁小嘅事又成晚瞓唔著,又千字文。鑽晒牛角尖。執著去搞大件事。

引用:
原帖由 沉默的等待 於 2018-1-11 06:32 PM 發表

哦?咁唔報警?

差人未到,個亞伯還完拖就逃離現場,

有何高見?
你想睇到咩高見
自閉小朋友係擠迫地鐵車廂 情緒行為會係點 唔知!!
佢做過乜佢亞媽會用乜行為或言語去限制小朋友同有冇效 又唔知
每個自閉小朋友 行為都唔會一樣

亞伯推開小朋友定結結實實打落去又唔知
亞伯俾人踢到仲要俾差佬煩一大輪 仲要同老母對質 梗係走啦

又係FB 事後METOO 咁點同情呀

引用:
原帖由 sai_pan 於 2018-1-11 06:55 PM 發表

即係係唔係小朋友細做乜都得?
個重點係唔係放錯咗?
黃女士仲要講一句「自閉兒的行為不是錯」

如果你覺得小朋友細同埋佢有病=佢可以踢人

咁點解無人話阿伯老俾人踢係唔好

一個老一個小朋友

我無話阿伯踢 ...
自閉就當大X晒,永遠當自己必然受害者~如果係毫無防備俾人狠狠踢一嘢,我自然反應一定窩返先睇邊個~

明知出街都會比人投訴,

你堅持自閉殺人無罪,

你堅持自閉也要出街,

你堅自閉打人,你道歉了事,

你。。。根本係一個精神病人。

放心,你殺人也冇罪,仲可以免費住青山。

引用:
原帖由 vampirebat 於 2018-1-11 06:58 PM 發表

個女人本身都唔係正常。一件咁小嘅事又成晚瞓唔著,又千字文。鑽晒牛角尖。執著去搞大件事。
佢係靠話有特別需要的小童被歧視來見報的
之前佢上過幾次報的了。。。。

首先唔講邊個岩邊個錯先。
我都有遇過呢d人。
見到唔對路咪走開小小。

藍廢坑專欺負老弱婦孺正仆街

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]