• 瀏覽: 51,645
  • 回覆: 8
  • 追帖: 2
+43
行政長官林鄭月娥出席答問會,被議員追問律政司司長鄭若驊僭建事項。公民黨陳淑莊出示銀行按揭文件,指文件沒有列出鄭若驊物業有地庫,而鄭若驊在文件上簽名作實,或有機會觸犯香港法例盜竊罪條例,即以欺騙手段騙取銀行得到金錢利益。

其實呢份按揭文件,無論鄭若驊點答都死~
如果佢話做按揭果時冇地庫,即係佢講大話,個地庫係自己僭建既;
如果佢話「好忙唔記得睇文件唔知間屋有地庫」,但簽名作實文件既資料冇錯,即係佢以欺騙手段騙取按揭

新聞來源連結:
http://cablenews.i-cable.com/ci/videopage/news/519492/

西環愛將、建制派議員、何君堯執業律師
引用:
原帖由 vvoy 於 2018-1-11 12:45 PM 發表
渣打都未出聲
樓主使乜咁心急 ?
因為呢位好忙既律政司份人工,我有份俾的

引用:
原帖由 vvoy 於 2018-1-11 12:52 PM 發表

係就快d報警喇
放左工先。。。唔駛急
我好忙架

引用:
原帖由 golfboy 於 2018-1-11 12:58 PM 發表
越來越大獲!場戲真好睇,d5毛收曬聲?
法律既野佢地識條春咩

引用:
原帖由 KC15 於 2018-1-11 01:02 PM 發表

拉布唔開會,DQ了的幾條PK唔肯回錢, D錢全港人有份俾的,你又唔講.
我贊成追番佢地未用既錢,但用左既錢係唔應該追討,因為佢地的確有做野,點可能追討呢?

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2018-1-11 12:57 PM 發表
雖然好憎泛民
但事情到此又駁唔到陳淑莊
今次鄭若驊點答都死。。。佢係應該辭職

引用:
原帖由 Hea皇 於 2018-1-11 05:00 PM 發表

好心關心下其他事啦....樓主真是食飽飯...
嘩~我關心緊我D錢點用喎...冇理由出人工俾個罪犯架嘛

引用:
原帖由 大木博士 於 2018-1-11 05:50 PM 發表

去隔離post講啦柒頭皮,唔識睇post主題?
轉移視線係一貫技倆...我都費是回

律政司仲未有回應

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]