• 瀏覽: 51,584
  • 回覆: 597
  • 追帖: 2
+43
引用:
原帖由 bensonchow 於 2018-1-11 01:51 PM 發表

咁唔知前政務司長陳四萬又有冇呢....佢十成樓按喎, 有冇利益輸送呢, 當年爆左出黎泛民都冇人跟進。
係囉,塵熟妝使唔使跟進一下陳方安生呢單嘢呢?

應該辭職

大家都係司法界, 何必反轉豬肚就係屎
逼到司長落台又如何? 同爭取民主冇關系, 只係有仇報仇

反而留條路俾司長行下 日後好相見更大益處,
要知道 大把反對派 等住上法庭, 妳若做得太盡 萬一做唔低佢落台 佢都可以盡力做番妳地

香港"政治"人 滿腦子只有仇恨 談不上是做政治

毛婆咁乜罪

座不耐

佢份人工係我有份出俾佢!
收納稅人錢,就應該有integrity,Lee d 咩貨仔呢!
唔收貨!
一蟹不如一蟹!

引用:
原帖由 格蘭度 於 2018-1-11 01:29 PM 發表
藍毛而家淨返撐開話題同拖人落水兩招
同黃c學返來

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2018-1-11 12:50 PM 發表

因為呢位好忙既律政司份人工,我有份俾的
李斬幾多叉燒至比到人咁多人工呀燒臘佬

引用:
原帖由 Liketolearn 於 2018-1-11 02:00 PM 發表
將所有時間花在點整死呢個那個, 香港靠呢D就可以發達? 遲早GDP低過孟加拉
可惜呢d係犯民強項, 佢地賴以為生

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2018-1-11 12:50 PM 發表

因為呢位好忙既律政司份人工,我有份俾的
你真係有交過稅?

呢次飯民冇錯,佢應辭職

引用:
原帖由 bensonchow 於 2018-1-11 01:51 PM 發表

咁唔知前政務司長陳四萬又有冇呢....佢十成樓按喎, 有冇利益輸送呢, 當年爆左出黎泛民都冇人跟進。
兩單個案性質不同,鄭婦人呢單涉及佢向按揭銀行提供虛假資料,即畜意隱瞞屬違法僭建地庫一事,意圖取得最高按揭賃款金額,而事實上佢亦成功獲取銀行信任而通過賃款審查。
陳四萬個案則並非涉及提供樓宇虛假資料意圖詐騙。明白了沒有。

鄭若驊可能成為最短命律政司 

咁按揭文件有無寫有幾多隻窗同門,無寫係咪都係呃緊銀行?
其實銀行可能會睇樓,咁無睇就銀行問題,有睇都批又係銀行問題

引用:
原帖由 golfboy 於 2018-1-11 12:58 PM 發表
越來越大獲!場戲真好睇,d5毛收曬聲?
毛姨姨都無事,驚春

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]