• 瀏覽: 35,456
  • 回覆: 133
搞唔掂咪出解放軍

小擔心喎!新入職警員等沒有「長俸」,有事就只要三天不上班就當自動辭職,最多無左政府代供的「公積金」。總好過做了正確的事反被追究。
SARS時期,台灣醫護人員聽到病人有咳馬上連工都唔返!後來證明他們做了正確決定!

引用:
原帖由 被監控會員253 於 2018-1-4 12:27 AM 發表
你去問下法官識唔識讀唇語先啦!!!

表達都搞到錯晒

都話你睇唔到啦

又關仆街森乜能事

我見議全港三萬多警察辭職,抗議香港法庭判錯案。

我見議北京政府派公安落香港代替香港警察,好自然一地兩執法啦,以後如市民叫警察已經out啦,公安才是保衛香港㗎!

警察男子漢被法庭閹左,以後無晒威勢,行事像公公!

基本法一國兩制原來可以咁安排,如果有警察辭職,可動用中央公安補充,咁樣就係兩制喇。

當然好多市民不認同,話一國兩制下冇可能改變警方制度,但是人大常委將會說這是件好事,因為冇警察但有公安補上,所以一國兩種警方制度囉!

引用:
原帖由 dickson688 於 2018-1-3 11:01 PM 發表

今天又是黑暗的一天,香港市民都期望朱經緯能得到公平的判決,但可惜最後結果竟是朱Sir被判囚三個月,明明朱Sir執法有理,又何罪之有?著名導演高志森得知朱Sir被判囚的消息後,亦忍不住在其Facebook發文表示慨 ...
呢份共產黨報紙,梗係支持一國是中國,而兩制就係任何情況下香港可行社會主義,所以香港以後行資本主義和社會主義。

唔該唔好再登“HKG報”喇,因為呢份垃圾報紙不認同香港制度,因認同大陸制度。

引用:
原帖由 被監控會員253 於 2018-1-3 11:13 PM 發表
食屎啦高丸森!
叫執法
冇叫犯法
當街毆打市民只判三個月執HI到啦!!
打狗鄭係我嘅心聲

引用:
原帖由 aldonza 於 2018-1-3 11:33 PM 發表
連執法同犯法都分唔清. 呢條友啲智商都係麻麻地. 唔怪之得咁受雞報歡迎.
咁似嗰條狗X鄭,佢都吾知自己犯緊法,好認同你,真係是非不分

打市民都啱? 狗口森

引用:
原帖由 wasana 於 2018-1-4 08:39 AM 發表

又關台灣咩事?
你禁止到低智森唔出聲我先收口

引用:
原帖由 煒哥仔 於 2018-1-4 08:32 AM 發表
打市民都啱? 狗口森
竟然判三個月咁少我都叫一句狗官

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]