• 瀏覽: 54,633
  • 回覆: 218
  • 追帖: 1
+3
熱血工作尋苦路
扒街攪屎有錢途

佔中旺暴金腰帶
盡終職守無屍骸

無題二字元旦後,不見人間正氣留。
[作者: 意隨風; 號:五更孤老; 隨風影雪;滅絕詩家]

六月飛霜心中忿,恨無權勢拯忠良。
邊城黑白無軍國,愁對京都賦怒章。
武穆冤魂還見在,莫須二字草民殤。
胸懷義憤難與說,滅絕詩家烈焰揚。
二○一八年一月三日

引用:
原帖由 tinnit 於 2018-1-4 12:00 AM 發表

咁好文采!
文人無用,唉。盡心吧。

...其實上次索性直接搵解放軍空軍揸重型轟炸機幫拖, 用生化武器全面轟炸香港島咪乾手淨腳lor, 搵黎煩

引用:
原帖由 apcapc 於 2018-1-3 11:52 PM 發表
今次政府,市民真係要同法律界黃官大晒冷,真係有太多亂判。
最重要是祖國,再不要婦人之仁,姑息養奸。
禍港禍國。民心一散。中華危矣。

坐看明天《環球時報》對此案判決的譴責理據。

寃案

引用:
原帖由 jetflyer 於 2018-1-4 12:07 AM 發表
點可以係微信睇到條女嘅發帖?
微信不行,可以用微博搜尋。

引用:
原帖由 kwan1516 於 2018-1-3 11:11 PM 發表
正常人都知道無佔中的破壞者事件,就無朱經緯事件,近年法官做埋黃絲辯方,幫黃絲被告搵理由開脫........難怪黃絲非法集會輕判,黃絲辱警襲警唔犯法.....黃絲係公然犯法而不須負責,無視法治,黃絲唔認罪有悔意、需要 ...
印度式民主已在香肛。   所以官先這樣判。

引用:
原帖由 jetflyer 於 2018-1-4 12:05 AM 發表
條女咩人?有過咩大作?
印度人

引用:
原帖由 jspace 於 2018-1-3 11:24 PM 發表
六月飛霜心頭忿,恨無權勢拯忠良。
貼咗成日都呢兩句
點解唔幫手寫求情信?

基本法容許外國法官係最大敗筆,要釋法!

引用:
原帖由 jspace 於 2018-1-4 12:35 AM 發表

文人無用,唉。盡心吧。
求情信又唔幫手寫
仲好意思曬文采呃like
偽善至極

引用:
原帖由 kwan1516 於 2018-1-3 11:11 PM 發表
正常人都知道無佔中的破壞者事件,就無朱經緯事件,近年法官做埋黃絲辯方,幫黃絲被告搵理由開脫........難怪黃絲非法集會輕判,黃絲辱警襲警唔犯法.....黃絲係公然犯法而不須負責,無視法治,黃絲唔認罪有悔意、需要 ...
無831就無佔中

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]