• 瀏覽: 98,276
  • 回覆: 346
+10
引用:
原帖由 DonaId 於 2018-1-4 05:12 AM 發表
片一早就有啦!

朱Sir,支持你!

質疑?不如佢自己去做法官

有晒片,所有人都見到佢亂打人,證據確鑿,雖對朱sir深表同情,但證據確鑿,法官嘅判決冇錯

引用:
原帖由 diungmo 於 2018-1-4 02:02 AM 發表
有冇攪錯,七警判二年,豬警有乜可能只判3個月
7警嚴重性大好多

假髮人治港,除下假髮是黃絲

判刑輕重,就是法官說了算,跟中共人治咪一樣!

引用:
原帖由 dickson688 於 2018-1-3 10:50 PM 發表

今日朱經緯被判囚3個月,不少市民對裁決別有看法!原來早於上月底審訊時,就有市民就去旁聽案件,事後更拍片提出質疑!究竟市民說了甚麼?又有何質疑?一齊睇片就知喇!

2016年5月5日,判處公民黨副主席 ...
真係資料充足, 既然認為要用最高刑罰去質疑法官, 有腦嘅就睇埋朱仔條罪啦.
襲擊致造成身體傷害
任何人因襲擊他人致造成身體傷害而被定罪,即屬犯可循公訴程序審訊的罪行,可處監禁3年。

引用:
原帖由 kwan1516 於 2018-1-3 11:02 PM 發表
無佔中的破壞者事件..........就無朱經緯事件
冇共產黨干預香港事務 就冇佔中出現

引用:
原帖由 cnn00 於 2018-1-4 05:21 AM 發表

7警嚴重性大好多
係, 不過用警棍呢類可致命武器襲擊, 仲要身為警察高層知法犯法, 死不認錯
其實我覺得判一年以上都合理.

引用:
原帖由 fksimonhk 於 2018-1-3 11:22 PM 發表
這類法官令人對香港司法失去信心!
大陸法官好d嗎 所以大陸咪多上訪囉 跟手捉埋尋釁滋事罪

自己友幫手      

都唔知講咩好,希望唔影響佢份長糧就好了

引用:
原帖由 123people 於 2018-1-4 01:30 AM 發表

同意!

不如咁啦,公平啲,法官判錯案都要坐監,睇下佢個官威有幾大!
輪到啲法官hea做!

奴才發一條片就可以想推翻法官判斷,又話人治

引用:
原帖由 daydaywing8 於 2018-1-4 04:42 AM 發表

X2,正黃🐶
x3

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]