• 瀏覽: 4,048
  • 回覆: 30

習總話要衝出國際架

近日中國羽毛球好手林丹同國足隊長馮瀟霆,一齊拍攝綜藝節目《吐槽大會》,而林丹仲好似食咗誠實豆沙包咁,喺節目中狂寸國足成績差又賺得多錢㖭!

林丹一出場,就對住馮瀟霆話:「運動員靠實力說話,所以今天我有好多嘢講,馮瀟霆,一陣你就唔使講嘢喇。」林丹更透露自己冇乜機會同國足球員同場出現,至於點解?呢位羽壇名將就話:「因為我哋係冠軍,所以我哋好少出嚟道歉同檢討。」佢仲話羽毛球攞唔到金牌就會俾人不斷批評,但國足就唔會:「國足輸咗,大家會話佢哋有拼搏精神。拜託,邊個冇拼搏精神?哦,我明喇,國足嘅對手沒有,因為未拼就贏咗。」

林丹就話好多羽毛球手都好羨慕國足,因為國足踢得差又賺得多錢喎,佢仲順便自嘲:「球會唔敢拖佢哋糧,好似我哋呢種冇地位嘅,就拖糧拖到宜家都冇人理。」

不過,林丹最後戴定頭盔,話大家係咁鬧國足,都係愛之深責之切:「我希望你哋繼續努力,唔好辜負中國球迷嘅期待,因為我一直相信,有朝一日國足一定能打入世界盃,到時候我一定帶埋孫仔去打氣!」

新聞來源連結:
https://hk.sports.appledaily.com/sports/realtime/article/20180101/57651424

甘侮辱港五毛嘅偶像,傷透佢地嘅玻璃心 

佢都係渣男,妻子懷孕期間與小三make love

嘩,丹哥

似係念稿搞下笑啫

左膠,專家:你林丹好叻咩,你去英超証明自己先啦,漢奸,走狗,黃屍...

比起香港班臘鴨運動員, 林丹一個人d奧運獎牌多過香港參加咁多屆所得, 又真似串得起

係唔識波d五毛先以為大陸隊勁過香港隊 
明明兩場都係0:0 

引用:
原帖由 xsy940212 於 2018-1-1 11:19 PM 發表
所以話 只有上帝先可以做
冠軍

引用:
原帖由 degas 於 2018-1-2 06:43 AM 發表
係唔識波d五毛先以為大陸隊勁過香港隊 
明明兩場都係0:0 
乜港隊同大6國足只係踢過兩場波咋!

引用:
原帖由 xsy940212 於 2018-1-1 11:19 PM 發表
Really!?

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2018-1-2 07:27 AM 發表

乜港隊同大6國足只係踢過兩場波咋!
有場贏2:1直情淘汰大陸隊,史稱五一九事件
而家回歸左,港隊先勒住唔敢贏

引用:
原帖由 degas 於 2018-1-2 07:58 AM 發表

有場贏2:1直情淘汰大陸隊,史稱五一九事件
而家回歸左,港隊先勒住唔敢贏
世界盃為什麼見唔到國家隊

國足️已經變女足也不如

引用:
原帖由 25chris 於 2018-1-2 08:04 AM 發表

世界盃為什麼見唔到國家隊
你嘅國家係指邊嗰?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]