• 瀏覽: 17,126
  • 回覆: 146
  • 追帖: 2
+3
引用:
原帖由 justsingo 於 2017-12-21 06:48 PM 發表

3-500萬
香港人真係太唔識貨

引用:
原帖由 HUGOTSE9470 於 2017-12-21 06:59 PM 發表
中國嘅人海力量
中國搞到完善法制~引入外資~發展潛力無限~再投放返資源去世界各地~大家都有飯食~

人海戰術要識變~咪時小平同志呢隻鬼典解要嫁大少奶去北京學上面d法律~佢話因為改革開放果時~未有真正引進外資令到中國國際化....皆因貪官衆多...法制未完善....要習大幫佢執返d手尾....

大少奶傳話完畢.....真系吾得小平同志呢隻鬼死...久吾久上身....問米婆都話有封利是收下啦...佢呢隻鬼搞左大少奶十年...真系俾條毛禾.....

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2017-12-21 02:50 PM 發表
吳京好野
好過L子彈

引用:
原帖由 快樂榮 於 2017-12-21 02:32 PM 發表
綜觀今年全球電影票房十大,絕對是迪士尼的天下,當中改編自經典動畫的真人版電影《美女與野獸》(Beauty and the

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20171221/bkn-20171221000 ...
恭喜吳京 ! 戰狼2 好好睇的 !

引用:
原帖由 浪子2009 於 2017-12-21 02:36 PM 發表
咁咪交好多稅
有錢人識請Big 4逃稅

引用:
原帖由 Western_Sausage 於 2017-12-21 07:26 PM 發表

有錢人識請Big 4逃稅
頭先大少奶貢左去睇資料~有甘多個制片商拍呢套戲~d稅都吾知邊個交~

阿未來老爺習大~上面d法制俾江派搞到亂哂坑~少奶仔睇到一舊雲~唉...真系救命....

引用:
原帖由 happywu 於 2017-12-21 02:46 PM 發表

杜汶澤話:吳京你有本事拍個票房唔超過100萬嘅電影睇下,你做唔到我做到呀!
就拍套杜汶澤傳畀你哋睇,票房可能過唔到十萬

杜民澤呢件垃圾好心酸

引用:
原帖由 wwwter68835 於 2017-12-21 07:09 PM 發表

香港人真係太唔識貨
三千幾萬都唔錯喇。

引用:
原帖由 hkykh 於 2017-12-21 04:09 PM 發表
總票房67.86億,但67.13億都係大陸票房,真係幾咁國際化衝出大陸呢
雖然票房大部份自中國,這同時表示了全球電影業,會漸漸變得傾向中國市場。

因為中國在電影方面有著巨大的投資潛力。

引用:
原帖由 vvoy 於 2017-12-21 04:23 PM 發表

奧斯卡已經變成政治舞台
公信力越來越低
玩黎做乜 ?
落選就話政治打壓,得獎就話實至名歸,冇得輸!

引用:
原帖由 audia 於 2017-12-21 03:06 PM 發表
我賭首輪就出局!

《戰狼2》出戰奧斯卡 內地網民彈多過讚

https://m.mingpao.com/pns/dailynews/web_tc/article/20171007/s00016/1507313095806
鬼佬不嬲都種族其是,出局基本上預左,咁又有咩所謂

引用:
原帖由 開心大少奶 於 2017-12-21 07:11 PM 發表

中國搞到完善法制∼引入外資∼發展潛力無限∼再投放返資源去世界各地∼大家都有飯食∼

人海戰術要識變∼咪時小平同志呢隻鬼典解要嫁大少奶去北京學上面d法律∼佢話因為改革開放果時∼未有真正引進外資令 ...
完善法制就有排攪啦。

我都未睇…

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]