• 瀏覽: 964
  • 回覆: 16
有「旺角佔領區女村長」之稱的「鳩嗚團」女常客畢慧芬,在今年8月旺角西洋菜南街行人專用區,涉嫌偷去街頭男歌手的300元打賞錢,早前被裁定盜竊罪成,今於西九龍裁判法院被判即時監禁14日。因被告仍在緩刑令期間犯事和不誠實,合共判刑3個月14日。

佔中L 男不男 女不女,冇個正常

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1092794/

社會垃圾

抵死!

抵死

判得太輕喇
舊案判4個月,今次呢單判14日,下次再犯係咪判80小時社服呀?
越判越輕

坐坐吓就做常客

自佢
引用:
原帖由 tony.hk 於 2017-12-19 07:05 PM 發表
抵死

判得太輕喇
舊案判3個月,今次呢單判14日,下次再犯係咪判80小時社服呀?
越判越輕
因佢自認低B, 有分加.

3個月
一般精彩嘅人生算係咁啦

「現年22歲的畢被控一項盜竊罪,上月被裁定罪成,今(19日)在西九龍法院被判監14天,而因她早前涉及一項勒索罪被判監4個月緩刑3年,故連同其違反了緩刑令,須執行部分刑期,故合共須服刑3個月14天」

呢啲官真係
有案底都係判14日,舊案判4個月,但再犯新案反而坐少啲,
兩單案加埋先坐3個半月,唔怪得咁多人重犯啦

又入番去坐

我記得佢吖,上次執部手機屈機主$3400吖嘛
今次偷$300蚊,認吸毒扮弱智吖嘛

引用:
原帖由 陳主任 於 2017-12-19 06:58 PM 發表
有「旺角佔領區女村長」之稱的「鳩嗚團」女常客畢慧芬,在今年8月旺角西洋菜南街行人專用區,涉嫌偷去街頭男歌手的300元打賞錢,早前被裁定盜竊罪成,今於西九龍裁判法院被判即時監禁14日。因被告仍在緩刑令期間犯事 ...
好彩掛左黃絲帶,執返身彩

引用:
原帖由 tony.hk 於 2017-12-19 07:05 PM 發表
抵死

判得太輕喇
舊案判4個月,今次呢單判14日,下次再犯係咪判80小時社服呀?
越判越輕
扣底吖馬

引用:
原帖由 tony.hk 於 2017-12-19 07:20 PM 發表
我記得佢吖,上次執部手機屈機主$3400吖嘛
今次偷$300蚊,認吸毒扮弱智吖嘛
佢同個官講勒索事主其實係暗號黎丫麻,d蠢撚蟥屍真係醒目到呢

引用:
原帖由 陳主任 於 2017-12-19 06:58 PM 發表
有「旺角佔領區女村長」之稱的「鳩嗚團」女常客畢慧芬,在今年8月旺角西洋菜南街行人專用區,涉嫌偷去街頭男歌手的300元打賞錢,早前被裁定盜竊罪成,今於西九龍裁判法院被判即時監禁14日。因被告仍在緩刑令期間犯事 ...
正常就唔佔中

黃絲冇個好人

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]