• 瀏覽: 13,743
  • 回覆: 103
嫌貴咪唔好用囉....你冇人用, 佢就會減價或接埋.

引用:
原帖由 十大惡人 於 2017-12-20 10:38 PM 發表
手機買戲飛是大陸常態,大陸仲有野送,支付寶,淘寶,京東,滴滴也可買戲飛也可買野,又冇手續費香港是地産商手段,你地也都方便,地舖商塲鬼租得出去。
係喎,邊個比租?

引用:
原帖由 fbd51e3396c762 於 2017-12-20 08:10 PM 發表

網上買飛吾收10蚊, 你估戲院可以cut幾多個counter?
人都請小幾個。個條數先重要。
你覺得收少每張票手續費條數大d定係請少幾個人條數大d?

引用:
原帖由 applecoffee 於 2017-12-20 09:20 PM 發表

咁,應該電影質素同票價掛鉤!
垃圾級電影應該半價!
如果你覺垃圾戲,你直頭唔會去睇啦。仲揾自己笨去比半價睇?

引用:
原帖由 kazaf0207 於 2017-12-19 04:08 PM 發表

所以戲院好多時普通戲碼場次好冷清, 一來上網幾乎上映三兩曰後就有得睇, 二來放工先排隊買票唔慌有靚位睇。
其實佢懲罰唔到觀眾, 因為香港大把娛樂選擇, 搞到無人想睇戲蝕低都係佢自己。
始終極端熱衷睇戲同對睇戲 ...
大陸都係一樣很快有得睇

但電影業越做越旺, 人財兩收的大把

香港垃圾

引用:
原帖由 清晨可愛的魚魚 於 2017-12-20 11:38 AM 發表

其實依家深圳戲院好多香港人睇,香港一日前手機買定飛,香港睇一舊水,深圳三十幾,兩個人計已經差左百二蚊,而且大陸戲院夠新夠大,汽水爆谷十幾蚊,平香港四十幾,加埋加埋,省唔少。

連飲飲食食更便宜

而且服務員開心笑口態度更好

引用:
原帖由 清晨可愛的魚魚 於 2017-12-20 12:16 PM 發表

你返深圳玩會受氣?我深圳玩點都爽過香港玩,香港除左買進口貨比深圳平之外,講玩,講食,講行,講住樣樣都正過香港。
我是深圳休閒中心及會所及髮型店常客

按頭, 腿, 腳,背的手法服務做足

香港的趕住去接客及西口西面

引用:
原帖由 costaricaa 於 2017-12-21 01:04 AM 發表

你覺得收少每張票手續費條數大d定係請少幾個人條數大d?
每間請小2個, 十間就廿人。
呢廿人嘅人工, 點都請到兩隻it9搞賣飛?
另亦可提升入座率,係電話度方便搞,可增加睇戲意慾。

唔畀咪去排隊囉!

引用:
原帖由 fbd51e3396c762 於 2017-12-21 08:35 AM 發表

每間請小2個, 十間就廿人。
呢廿人嘅人工, 點都請到兩隻it9搞賣飛?
另亦可提升入座率,係電話度方便搞,可增加睇戲意慾。
揾人做IT 係一條數..仲有每間戲院每套戲每個時段 每張票, 收少左手續費既呢條數未計..仲有網上其他營運.. 如租用平台作交易等等...

引用:
原帖由 costaricaa 於 2017-12-21 03:28 PM 發表

揾人做IT 係一條數..仲有每間戲院每套戲每個時段 每張票, 收少左手續費既呢條數未計..仲有網上其他營運.. 如租用平台作交易等等...
賣飛, 根本不用人手。
網上賣成本一定比戲院用人手賣低。
即使戲院賣, 都只需要放部機, visa, 8達通, 支付寶。。。。。。
人手賣飛可全取消。
係統的維護, 一定平過請人賣。
只係戲院巧取名目, 搵錢手法。
成本平左, 你仲加價?

依家大部份人搭飛機都係網上check in.
部分國家航空公司已無counter. check in.
吾通網上check in 機票要加錢?

我搭船瑞典過芬蘭都係上網買。吾通又要加錢?

好多國內工廠都自動化生產線, 抄得一個得一個。原因係要減少員工數量。因最貴係員工。設備成本不誇張就可以了。

所以網購另成本上升說法不成立。
仲要收錢就更on9. 根本就不應收。

佢地唔收取手續費。唔代表佢地網上運作唔駛錢或一定平過請人手。
如果你係網上揾平台申請過服務去做網上交易就知我講咩

收開錢,突然改為不收,難度大,也難令其中一間先行停收

對我來説 出去買飛既車錢仲貴過我係網上比手續費既錢 所以我會揀係網上買

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]