• 瀏覽: 13,757
  • 回覆: 103
引用:
原帖由 yifeifei2 於 2017-12-19 02:18 PM 發表

平日收工都6點幾,邊有時間排隊?
唔想排隊,咪等套戲上左兩三個禮拜先睇囉,遲d睇個主角又唔會老左嘅

維修保養管理系統都要錢

引用:
原帖由 siu80 於 2017-12-19 02:11 PM 發表
大陸網上買平一半以上
係呀!大陸網購電影票真係平好多,有次我現場買菲要60蚊,朋友話不如佢上團購網幫我買啦,真係30蚊就買到,唔怪得現場好少人排隊買菲,仲以為冇乜人睇添!

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2017-12-19 02:03 PM 發表

咁點解美國人咁做生意呢
抵消番網上訂票既公司支出囉。
你估人地真係唔洗錢就可以進行網上售票咩。仲有信用卡公司會咁好死唔收影院公司既過數費用?
想慳既,咪自己親自去門市買票囉。

引用:
原帖由 dom2003 於 2017-12-19 06:30 PM 發表
你咪一早去戲院買飛law on9
10蚊就係買方便!!
D人又想舒服又想慳錢。真係on9 .

就係要「賺到盡」
三個字已經解釋晒 ...

引用:
原帖由 costaricaa 於 2017-12-19 11:24 PM 發表

D人又想舒服又想慳錢。真係on9 .
講到 套戲 是精神食糧?
吾睇會死?
手續費只是 懲罰真係想睇戲班人!

引用:
原帖由 applecoffee 於 2017-12-19 11:57 PM 發表

吾睇會死?
針無兩頭利。
你咁鍾意睇戲又想慳錢就唯有自己親自去買票。
呢d手續費係用嚟買時間買方便。如果你覺唔值就唔好選用呢個網上服務。

用錢買方便, 我都想日後網上購票不用手續費, 到時舒服晒~~~

引用:
原帖由 applecoffee 於 2017-12-19 11:57 PM 發表

吾睇會死?
唔肯比錢咪唔撚好睇,返去睇CCTVB,又唔係必需的

香港最貴係租金,同銀行收費...

引用:
原帖由 e5432whm 於 2017-12-19 03:17 PM 發表
咁講法, 咁如果有人送PIZZA中途去咗生仔, 醫院條數要唔要個客找? 如果套戲最終蝕本, 又要唔要之前睇戲班觀眾填補數? 根本就係香港市場被壟斷
完全唔知你up 乜9 例子
你連邊個係客都未分清

有無得向競委會投訴?

引用:
原帖由 涷檸茶走甜 於 2017-12-19 02:18 PM 發表
大陸吾洗錢...
大陸唔止唔使錢,手機買仲要平過落戲院差唔多一半。

引用:
原帖由 偷野用 於 2017-12-20 12:26 AM 發表
用錢買方便, 我都想日後網上購票不用手續費, 到時舒服晒~~~
其實依家深圳戲院好多香港人睇,香港一日前手機買定飛,香港睇一舊水,深圳三十幾,兩個人計已經差左百二蚊,而且大陸戲院夠新夠大,汽水爆谷十幾蚊,平香港四十幾,加埋加埋,省唔少。

香港戲院細,提早買票,一早留位要加錢,合理。
香港戲院細,臨場買票,人手處理要加錢,合理。
深圳戲院大,好多位,票價錢會平好多,合理。
深圳戲院大,好多位,一早留位要減價,合理。
深圳戲院大,好多位,預付套票要減價,合理。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]