• 瀏覽: 9,419
  • 回覆: 48
價錢係一個主要因素...

不過X 最致命係先出 8,近90%相同的機款早就搶了X 的市場了...

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 siutatbo 於 2017-12-20 08:00 AM 發表

貼編十月舊聞,樓主坐咗時光機回到過去咩?
打手?

長崎武銀

回覆 引用 TOP

大陸仔唔用華為㗎唔夠威, 係鬼佬先用華為電話

回覆 引用 TOP

mate10

回覆 引用 TOP

想要隱私與基本人權, 就會用國產手機

稜鏡計劃
https://zh.wikipedia.org/wiki/稜鏡計畫

PRISM計劃在2013年6月3日首次被《華盛頓郵報》和《衛報》對外揭露;[14][5]兩家媒體取得了與PRISM有關的秘密文檔。 根據這些文檔,數家科技公司參與了PRISM 計劃,包括(按加入項目的時間)微軟(2007年)、雅虎(2008年)、Google(2009年)、Facebook(2009年)、Paltalk(2009年)、YouTube(2010年)、Skype(2011年)、美國線上(2011年)以及蘋果公司(2012年)。[15]此外,Dropbox也被指控「即將加入」這項計劃。[14]

PRISM讓情報機構能對實時通信和存儲在服務器上的信息進行深入監視。[5]任何使用上述服務商的美國境外客戶及與國外人士通信的美國公民都是該計劃允許的監聽對象。[5]國家安全局經由PRISM獲得的數據包括電子郵件、視頻和語音交談、視頻、照片、VoIP通話、文件傳輸、和社交網絡上的詳細資訊[5]。

普京金句:美國是全球寄生蟲
埃及金句:要調查民主和人權組織的資金來源,絕不容許外國勢力干預國家內政
港媒良心:中國被美圍堵 港人勿鴉雀無聲
斯諾登說:不想活在無私隱世界,美國政府破壞全世界人類的隱私與基本人權

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東敏期權 於 2017-12-20 04:18 PM 發表

美國政府用各種手段同藉口,限制華為進入美國電信市場,就算自己賣手機上台,美國電信公司都有好多限制。
係唔公平之下點樣決一高下。你俾下意見啊。
用手段限制人哋入口嘅係終共唔係美國
Google Facebook 已經係好例子
仲有好電影入唔到終國
大陸電話唔係入唔到美國
而係入咗嚟無人吼
我以前都買過小米俾個仔用
唔使六個月個電話就瞓直
所以唔再貪平 買咗 iphone 6 俾佢用到今時今日

引用:
原帖由 具陽哥 於 2017-12-21 01:26 AM 發表

用手段限制人哋入口嘅係終共唔係美國
Google Facebook 已經係好例子
仲有好電影入唔到終國
大陸電話唔係入唔到美國
而係入咗嚟無人吼
我以前都買過小米俾個仔用
唔使六個月個電話就௵ ...
糕糕,廢事薄唔糸手機,係社交通信軟件...
美國大片喺大陸賣座數一數二...仲系幾乎同步上影,點解我知,因為我賭埸做野D外勞,除了越南,菲律賓之外,最多系大陸勞工,每次放假佢地返珠海睇完戲,實post上戲飛分享到朋友圈。
華為電話無人吼?係西洋鬼歐洲市場大賣,價錢仲唔平,自己可上網查,同你講咗美國拒絕華為進入美國電訊市場,公開嘅秘密但你又唔信。
我部小米五,中價機約2千7用左2年好好用,如你買的低價千零蚊,你用半年就@@,你話乜都得,反正唔知你點檬用。
大陸還有要完善的地方,但你的認知影響你嘅判斷。

你哋係咪當三星死㗎😂

引用:
原帖由 東敏期權 於 2017-12-21 03:21 AM 發表

糕糕,廢事薄唔糸手機,係社交通信軟件...
美國大片喺大陸賣座數一數二...仲系幾乎同步上影,點解我知,因為我賭埸做野D外勞,除了越南,菲律賓之外,最多系大陸勞工,每次放假佢地返珠海睇完戲,實post上戲飛分享到 ...
Google 同 facebook 喺呢度只不過係終共限制外來營商嘅例子
從來無講過佢哋係電話 咪喺度叻唔切
華為係歐洲市場大賣  好賣過 iphone samsung 咩
美國根本就無 care 過華為入唔入嚟
美國政府就更無限制過華為進入美國市場
更無所為你老作嘅公開秘密
人哋中興都上到 at&t 啦 純粹係你華為唔入流 無人吼
完全係純商業行為
你又學人話買咗小米  老作話用咗兩年好好用 咪又真係任你講乜都得

引用:
原帖由 diungmo 於 2017-12-20 11:34 AM 發表

柒到出舊聞,五毛好等錢使
哈…

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 具陽哥 於 2017-12-21 08:31 AM 發表

Google 同 facebook 喺呢度只不過係終共限制外來營商嘅例子
從來無講過佢哋係電話 咪喺度叻唔切
華為係歐洲市場大賣  好賣過 iphone samsung 咩
美國根本就無 care 過華為入唔入嚟
...
糕糕,廢事薄兩間公司係佢自動退出中國市場,佢寧願俾美國政府網絡審查,唔肯俾中國政府網絡審查,美國公司鳩閪咁大個鼻,退出中國市場系佢自己揀嘅
如果你講歐洲市場佔有率,梗係唔及i瘋同生癬佢地紮根咗咁多年,我講華為大責既系M8.M9.最新M.10宜家表現都唔錯。
你話無限制華為進入你個電信市場😱噉你繼續自己呃自己啦,中興電話連大陸人都唔用,款又少,佢主打係做電信設備,美國電信梗系唔睬鳩佢啦,所以你都攞嚟講嘅。
小米五用咗兩年你唔信,去另一版睇下其他人點講先啦,我估你凡中國出產品你都認定一定唔掂.你估仲系以前咩。

引用:
原帖由 清晨Leo 於 2017-12-21 04:27 AM 發表

你哋係咪當三星死㗎😂
大陸仔唔用三星, 唔夠威

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東敏期權 於 2017-12-21 09:40 AM 發表

糕糕,廢事薄兩間公司係佢自動退出中國市場,佢寧願俾美國政府網絡審查,唔肯俾中國政府網絡審查,美國公司鳩閪咁大個鼻,退出中國市場系佢自己揀嘅
如果你講歐洲市場佔有率,梗係唔及i瘋同生癬佢地紮根&# ...
都好肯定閣下凡終國制都好快超越歐美
facebook 同 whatsapp 好明顯係終共block咗
連 vpn 都禁埋啦  仲喺度講大話 吹吹吹
唔夠人賣又賴紮根
有病就好快啲睇醫生啦 記住準時服終國制藥啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 酒店滴滴豬豬 於 2017-12-19 11:19 PM 發表

係華為自主硏發 kirin 970 5G 芯片,

然後向 國際電訊聯盟 ITU 申請做 國際唯一認可 5G 制式,

所以, 5G kirin 970 芯片 專利 係屬於 華為,

再由 華為 行使 專利權 (patent license) 暫時俾 台積電 代工  ...
吾好吹得咁大住,你5G獨大,歐美日點會坐視不理,肯定佢地又會整個5乜差G出來,另一個平台同你爭,人地有技術,又多國家支持,形勢吾好咁樂觀,你可以睇番當年sony beta 鬥jvc vhs
最後可能兩邊吾退讓,自己玩自己system

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]