• 瀏覽: 16,759
  • 回覆: 330
  • 追帖: 1
+7
民主派提早玩完......咁好消息....香港有救了....

========
引用:
原帖由 kcchim9037 於 16-12-2017 11:28 PM 發表
立法會在主席梁君彥及建制派聯手下,趁民主派在直選議席有5人被DQ,成功通過修改《議事規則》,將民主派拉布、流會抗衡政府、建制空間全面封殺。有民主派對市民未感受到今次修訂,可以做成多大影響而深感無奈,直言林 ...

樓主可能答你"大角咀".....
引用:
原帖由 dickcklee 於 17-12-2017 12:44 AM 發表

問一聲樓主籍貫係邊處?

係架,咁仲唔搬返美國

吾止咁..
個一兩百人...祇系幾十人會留低......個凶帳篷......
其餘百幾人未到十點已經散水.....

-----------
引用:
原帖由 伍皓昌 於 17-12-2017 01:00 AM 發表

以前泛民一吹鷄,隨時一萬幾千人出來圍立法會
而家,打鑼打鼓,連毛帶屎先得個一百幾十人出來,幾個鐘就玩完

人心盡失,加金主刪水喉,只死剩個毒果打手亂吠

引用:
原帖由 kcchim9037 於 2017-12-16 11:45 PM 發表

五毛打手唔夠講,就話分身,自僱(連僱字都打錯,去讀下書先做五毛啦,低教育水平五毛!)
根本就係成班五毛打手惡佔香討!香港已死已玩完了!!!
喂~~唔好一日到黑都嗌香港已死已完啦! 有冇新意呀? 唔啱住咪去第二度lor 如果唔係班非建制福佳玩到咁大 為反而反 不理民生 人地㑹乘機改規則咩?

美國總統可能叫他跟外孫女學好D國語然後才好來美國.....
引用:
原帖由 神名綾人 於 17-12-2017 01:20 AM 發表
係架,咁仲唔搬返美國

提示: 違規內容已被屏蔽
香港不需要獨立,只要特區還未被廢除,繼續維持現狀,一直卦著區旗,
那麼,香港人講廣府話及寫繁體字,仍能夠存在。

引用:
原帖由 kcchim9037 於 2017-12-16 11:39 PM 發表

唔拉布俾你班保皇黨做橡皮圖章做舉手機器嗎?回歸前有而家咁差咩?
話你細路又怕你嬲 無錯啊 回歸前立法局真係好聽話 幾時有過乜反對派?政府一般冇乜議案過唔到 讀多D回歸前的歷史先上來嘈啦90後

引用:
原帖由 kcchim9037 於 2017-12-16 11:39 PM 發表

唔拉布俾你班保皇黨做橡皮圖章做舉手機器嗎?回歸前有而家咁差咩?
回歸前,立法局有權嘅咩??小朋友

引用:
原帖由 monchan91 於 2017-12-17 01:24 AM 發表

喂~~唔好一日到黑都嗌香港已死已完啦! 有冇新意呀? 唔啱住咪去第二度lor 如果唔係班非建制福佳玩到咁大 為反而反 不理民生 人地㑹乘機改規則咩?
算啦,等樓主亂噏哀悼幾日先啦

引用:
原帖由 子將 於 2017-12-17 12:45 AM 發表

咁你係乜毛,黃絲五毛?
毛呀毛 我數呀毛 週丫身都有呀毛
頭呀上 身呀上 總之我通通都數到勒

拿 首先數既有D人就冇 其中有人會有
呢一種我就問你知無

人人有胳肋底呀毛 小姐話毛神神 睇見真老土
所以剃到佢光脫脫 怕肉麻 怕肉麻
佢話咁至 Beautiful

唱到呀個鼻哥 應該就叫做鼻毛囉
身呀中 最高果D你又可以叫做頭毛
更多更詳盡歌詞 在 ※ Mojim.com 魔鏡歌詞網 
若果問話在嘴邊呢 果D就叫做鬍鬚勒
耳呀仔之內 你地大家知道叫做耳毛
還仲有 週身短短既人人呀叫做汗毛

輪到我唱D眉毛 眼睛之上有D睇唔到架
叫做眼挹毛 不過真呀真得意
有D大姐仔用假睫毛

有一種看不到既 唔知叫也野好呢靴
總丫之心丫照 你鍾意叫佢乜野都好啦
呢一種既毛毛呀 細路仔就完全呀冇個播
你不丫要會錯意 呢一種叫心口毛

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 god 於 2017-12-17 01:30 AM 發表

回歸前,立法局有權嘅咩??小朋友
佢以為香港人有份投票選肥彭添呀

引用:
原帖由 CS601P 於 2017-12-17 01:19 AM 發表
樓主可能答你"大角咀".....

大口環似啲喎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]