• 瀏覽: 50,716
  • 回覆: 314
  • 追帖: 4
+3
引用:
原帖由 揚州炒旦 於 2017-12-16 05:40 AM 發表
其實唔難
你去做呀

我見好多華人(唔一定香港人)喺網評批評佢人格唔值攞獎,但相當多外藉人士就撐佢對電影嘅貢獻,亦有部分不認同過份focus私生活。
大家不妨留意下。

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2017-12-16 04:26 發表
香港人唔中意成龍唔係因為佢的私生活, 係因為佢親共.?
我係100%香港人,我唔鐘意佢既演藝,但好鐘意佢自豪為中國人或你地所講既親共囉

黃絲好驚唔敢跳呀!會撒尿,哈哈哈,不如叫黃絲食屎呀!

[quote]原帖由 trollingyou 於 2017-12-16 05:42 AM 發表
成龍話支那嘢會爆炸

咪九老屈,他只曾說過,五仙毒廢黃絲犯民冇個好人!撒毛射!

引用:
原帖由 鑊鑊甘 於 2017-12-16 07:36 AM 發表
我見好多華人(唔一定香港人)喺網評批評佢人格唔值攞獎,但相當多外藉人士就撐佢對電影嘅貢獻,亦有部分不認同過份focus私生活。
大家不妨留意下。
關人隱事!

條片可以掉轉拍  下面拉番上去  做到一樣效果

引用:
原帖由 bigbean 於 2017-12-16 05:20 AM 發表
吊 大把地盤佬都係咁做啦
你叫佢地做一模一樣出黎啦吊

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2017-12-16 04:26 AM 發表
香港人唔中意成龍唔係因為佢的私生活, 係因為佢親共.?
我唔點讚,親共愛國不是[原罪],[私德]不關電影成就問題。做過好事亦不等同於不會做錯事做壞事,成龍確實動作片鼻祖不可否認。

成龍的電影成就有目共睹,得獎很合理。

引用:
原帖由 公主公主 於 2017-12-16 06:09 AM 發表

係... 但玩法唔同

李小龍玩既係真拳腳真kung fu, 而成龍玩既係搞笑+做一d危險鏡頭

賣點不同; 但李小龍如果當日無死, 的確會影響其他人既走線
佢個D危險動作都好傷

宜家好小人敢,不這成龍以前型象好好多

引用:
原帖由 今日黑色星期五 於 2017-12-16 06:26 AM 發表
人地拍電影俾你睇,私生活都要管埋,同你班粉腸有親咩!
認同,又唔係佢親朋戚友,憑乜對佢指指點點?

引用:
原帖由 accent55 於 2017-12-16 06:45 AM 發表
譚穎麟、梅艷芳私生活又如何?
何里活班人上人?
古龍?朗拿度?畢加索?
成龍既私生活
不影響我欣賞佢事業上優秀既成就
人家的私人生活關大家乜能野事呢?

引用:
原帖由 鑊鑊甘 於 2017-12-16 07:36 AM 發表
大家不妨留意下。
羅既係電影既奬,唔係道德品格既奨,外國人比較客觀和理性

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]